Diari digital d'Andorra Bondia
L’Ajuntament aprova les bases dels ajuts per a la promoció econòmica
L’Ajuntament aprova les bases dels ajuts per a la promoció econòmica

L’Ajuntament aprova les bases dels ajuts per a la promoció econòmica


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

El ple de l’Ajuntament de la Seu va aprovar ahir al vespre les bases reguladores de les subvencions per a la promoció del municipi per a aquest any 2017. “Aquests ajuts van destinats a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria, principalment en el sector comercial i de serveis, donant prioritat als emprenedors menors de 35 anys i als majors de 55, i als establiments que s’instal·lin al centre històric i els nous aparadors al carrer dels Canonges”, va explicar la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font.
Les bases d’aquests ajuts estipulen com a requisits que poden sol·licitar-los totes les persones que siguin titulars d’un establiment a la Seu d’Urgell amb un espai inferior a 
100 m2 –com a novetat d’enguany s’exclouen magatzems, tallers, obradors i similars– i que s’hagin instal·lat l’any anterior a l’aprovació de la convocatòria, per tant l’any 2016. Els ajuts inclouen les reformes, les ampliacions, les apostes per l’eficiència energètica, la creació de llocs de treball i la creació d’un producte o servei  innovador com a requisits més importants. 
En breu es farà pública la convocatòria perquè tothom que hi estigui interessat i compleixi els requisits pugui presentar la sol·licitud.
Aquesta tipologia d’ajuts, l’Ajuntament la va posar en marxa l’any 2009, dins de les mesures per pal·liar la crisi. Val a dir doncs que des del 2009 l’Ajuntament ha atorgat més de 165.000 euros en aquesta tipologia de subvencions, “de les quals s’han beneficiat moltes persones del municipi i per això hi continuem apostant, convençuts que es tracta d’una bona mesura per ajudar a tirar endavant persones que s’animen a donar vida al comerç i als serveis de la nostra ciutat”, va remarcar Font. 
D’altra banda, al ple de dilluns es va aprovar una moció del grup municipal d’ERC perquè s’instal·li un punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics. Amb la presentació de la mesura ERC vol contribuir a la sostenibilitat i preservació del medi amb la reducció de les emissions contaminants a l’aire de la ciutat i crear un nou punt d’atracció per a visitants, tant de pas com de destí.

ajuntament
Ajuntament de la Seu d'Urgell
promoció econòmica
bases
ajuts

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte