Diari digital d'Andorra Bondia

L’Ajuntament de la Seu aprova el Pla local d’equipaments culturals


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu


El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar dilluns per unanimitat de tots els grups municipals el Pla local d’equipaments culturals de la ciutat. Amb aquest pas ja s’ha fet tots els tràmits perquè la Seu estigui inclosa en el Pla d’equipaments culturals 2013-2020 de la Generalitat.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Miquel Colom, ha subratllat la importància de poder comptar amb un pla local d’equipaments culturals per poder optar a les noves subvencions que properament convocarà la subdirecció general d’Equipaments Culturals per construir el futur teatre auditori municipal. “Amb l’aprovació d’aquest pla, podem dir que posem la primera pedra de manera simbòlica per fer realitat el nou teatre auditori de la Seu”, ha manifestat Colom.

El pla fa, per una banda, una diagnosi de la realitat i l’oferta dels equipaments culturals de la ciutat, i per l’altra, proposa un pla d’actuació. Respecte a les actuacions més remarcables, el pla destaca la necessitat que té la Seu d’Urgell d’un nou equipament escenicomusical per a representacions d’espectacles i audicions musicals i altres activitats socials i culturals, així com per fer congressos i com a espai creatiu.
Pel que fa a la diagnosi dels equipaments culturals de què disposa actualment la Seu d’Urgell, en ressalta l’acabada d’inaugurar sala de la Immaculada, que dóna cabuda a conferències i concerts de petit format, així com la sala d’exposicions La Cuina, espai que permet fer-hi exposicions d’arts visuals.
Així mateix, el pla també posa èmfasi en la funció cultural d’espais com la sala de Sant Domènec, la biblioteca de Sant Agustí, el centre cívic El Passeig i l’Arxiu Comarcal. Respecte a l’oferta museística, el Pla local d’equipaments culturals té en compte la propera obertura de l’Espai Ermengol. Aquest document també destaca el Museu Diocesà com a equipament cultural de la Seu d’Urgell.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte