Diari digital d'Andorra Bondia
L’Ajuntament de la Seu aprova un concurs per dotar-se d’un gerent municipal
L’Ajuntament de la Seu aprova un concurs per dotar-se d’un gerent municipal

L’Ajuntament de la Seu aprova un concurs per dotar-se d’un gerent municipal


Escrit per: 
Redacció/Foto: Compromís per la Seu

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar dimecres la convocatòria d’un concurs públic per cobrir la plaça de gerent municipal. Les bases recullen que les funcions que haurà de desenvolupar la gerència són de direcció i coordinació dels serveis municipals, i de millora del funcionament de l’administració, especialment en l’àmbit tecnològic, d’administració electrònica i transparència, així com la direcció de la política de comunicació i dels recursos humans.
Les persones que hi estiguin interessades podran presentar la instància al registre municipal fins al 30 de setembre. El consistori va recordar que es tracta d’una plaça de personal directiu i, en conseqüència, amb una finalització de contracte lligada a l’actual legislatura municipal.
Com que es tracta d’un concurs públic els aspirants hauran d’acreditar titulacions acadèmiques, estudis complementaris i experiència professional. En aquest cas, el requisit mínim és tenir un títol de llicenciat o llicenciada i acreditar el nivell C de català, entre d’altres. El tribunal de valoració, format estrictament per tècnics de l’administració local, valorarà com a mèrits els serveis prestats com a personal directiu en altres administracions, especialment locals, o bé en empreses, així com formació complementària vinculada als recursos humans, direcció de personal, administració local, dret administratiu i lideratge d’equips.

Crítiques de CompromÍs
La convocatòria del ple per aprovar la contractació del gerent va indignar el primer grup de l’oposició. Així, Compromís per la Seu va lamentar que “una vegada més l’equip de govern, liderat per Batalla i Fierro, hagi convocat un ple extraordinari de manera unilateral i per sorpresa, el 3 d’agost, per sotmetre a votació la modificació de la plantilla de l’Ajuntament i, sobretot, per a la contractació d’un assessor polític (gerent), amb un sou d’aproximadament 50.000 euros”.
La formació va recordar que “no és el primer cop que es fa aquest tipus de convocatòria sense previ avís i per sorpresa, com ja es va fer el 30 de desembre passat per a l’aprovació dels pressupostos municipals, o la junta de govern extraordinària convocada el Dijous Sant, en Setmana Santa, per concedir la segona llicència d’obres a la urbanització Baixada del Molí”.
Compromís per la Seu considera que el fet d’aprovar les bases de contractació en plenes vacances d’estiu fa que la informació no arribi al màxim de persones possible i assegura que això “és una manera clara de manipular la convocatòria”.

Ajuntament de la Seu
gerent municipal
Compromís per la Seu
Albert Batalla
Jesús Fierro

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte