Diari digital d'Andorra Bondia
La roda de premsa d’ahir per presentar el cartipàs municipal.
La roda de premsa d’ahir per presentar el cartipàs municipal.

L’Ajuntament de la Seu tindrà una regidoria de Projectes estratègics


Escrit per: 
Agències

El cartipàs de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per a aquesta legislatura incorpora tres noves regidories, d’entre les quals en destaca una de dedicada als projectes estratègics de la ciutat, com ara l’impuls de l’aeroport, la implantació dels estudis d’INEFC o la candidatura per reconèixer la catedral de Santa Maria com a Patrimoni Mundial. El màxim responsable d’aquesta àrea serà el vicealcalde, figura que ostentarà durant els primers 27 mesos el republicà Francesc Viaplana, quan es preveu que l’actual alcalde de Junts, Jordi Fàbrega, el rellevi fins al final del mandat. El primer edil tindrà una dedicació del 85%, tres dels quatre tinents d’alcalde, Marian Lamolla, Joan Gurrera i Carlos Guàrdia, ho faran a mitja jornada i dos regidores més, Núria Tomàs i Carme Espuga, a un terç i un quart respectivament.
Les altres dos regidories de nova creació al consistori alturgellenc estan vinculades al patrimoni. Així, Núria Tomàs assumeix el de tipus natural i Carlos Guàrdia el cultural i de museus. A més, s’ha decidit continuar apostant per l’àrea específica de Treball fronterer que es va posar en marxa en l’anterior legislatura i que ara passa a ocupar Carme Espuga, tot i que dependrà de la tinença d’alcaldia de Desenvolupament local i Ocupació que lidera Mireia Font. La regidora també s’encarregarà dels àmbits d’Empresa i Ocupació, Turisme i Fires i mercats, a més del de Transparència i bon govern que depèn de Serveis socials i Cultura.
Pel que fa a la segona tinença d’alcaldia, està dedicada a l’Atenció a les persones i inclou diverses de les àrees que assumeix directament la tinent d’alcalde Marian Lamolla, com són la de Salut, Serveis socials, Polítiques d’igualtat i Gent gran. Mentre, la tercera tinença és de Territori i sostenibilitat i l’ocupa Joan Gurrera, que també s’encarrega d’Urbanisme, Mobilitat i Via pública, Habitatge i Serveis municipals. Finalment, en el cas de Serveis socials i Cultura, el tinent d’alcalde és Carlos Guàrdia, que a més s’ocupa de l’àrea de Festes i tradicions. L’objectiu, segons l’alcalde, Jordi Fàbrega, és que el repartiment de funcions es mantingui igual un cop es produeixi el relleu a l’alcaldia amb el republicà Francesc Viaplana.
Mentre, el vicealcalde assumeix les responsabilitats de la regidoria de Projectes estratègics, la de Castellciutat, Seguretat ciutadana i Hisenda i intervenció. Per la seva banda, Gurrera també ocuparà, fora del seu àmbit de tinent d’alcalde, l’àrea de Solidaritat i cooperació i Guàrdia farà el mateix amb les d’Esports i Cementiri. Pel que fa a la regidora Núria Tomàs, també s’encarregarà de Comerç, Educació, Infància i Medi ambient i sostenibilitat; Carme Espuga ho farà de Recursos humans i Administració municipal, Atenció ciutadana i Hisenda i intervenció, en aquest cas com a adjunta. Finalment, Xavier Estival lidera les àrees d’Innovació tecnològica, Joventut, Participació ciutadana i Barris.
Pel que fa a la dedicació prevista pels membres de l’equip de govern, serà d’un 85% en el cas de l’actual alcalde, Jordi Fàbrega, el qual percebrà un sou anual brut de poc més de 40.000 euros. Mentre, tres tinents d’alcalde que estaran a mitja jornada cobraran uns 20.000 euros anuals, la regidora que hi dedicarà un terç percebrà més de 12.000 euros i la que ho fa a un 25% prop de 10.000. Sobre aquestes retribucions, el vicealcalde Francesc Viaplana ha explicat que aquestes són inferiors, en proporció, a les que ells cobren per la seva feina en empreses privades i també ha recordat que en el seu cas, com que també és diputat al Parlament de Catalunya, ha renunciat al seu salari a l’Ajuntament.

Ajuntament de la Seu
regidoria
projectes estratègics
tindrà

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte