Diari digital d'Andorra Bondia

L’Ajuntament de Valls d’Aguilar dóna de baixa del padró a vint-i-dos veïns


Escrit per: 
Agències

22 veïns de Les Valls d’Aguilar han estat donats de baixa del padró municipal, són ciutadans alemanys que fa 10 anys que resideixen al municipi.

Aquests veïns pateixen des de fa un temps una persecució sistemàtica per part del consistori, segons expliquen els veïns del municipi. En posar-se els desempadronats en contacte amb l’Institut Nacional d’Estadística (INE) per saber si aquest havia donat el vist i plau a l’operació, se’ls ha informat que sí, però que havia estat per error i que així s’havia comunicat a l’Ajuntament. El consistori, del PSC, manifesta no haver rebut aquest avís.
Molts veïns del municipi donen suport als afectats i s’estan mobilitzant per lluitar contra el que creuen que és una injustícia. En aquest sentit, van celebrar una reunió aquest dimarts a la nit al local social de Noves de Segre, on es van aplegar unes 80 persones. Aquests veïns estan recollint al·legacions per impedir que s’aprovi una ordenança d’empadronament que està en camí de ser aprovada. En aquestes al·legacions demanen a l’Ajuntament que faci una nova redacció de l’ordenança en la qual no s’incorri a fer disposicions il·legals, ni marginacions indiscriminades als veïns o futurs veïns del municipi.
Els veïns també demanen a l’Ajuntament a través d’aquest escrit que “deixi de banda la política de crispació que està dinamitant la convivència i opti per una política de gestió de serveis i d’harmonia entre els seus veïns”.  La redacció original de l’ordenança és idèntica menys en algunes frases omeses, a la de 8 municipis de Girona, tal com es va explicar a la reunió i es va mostrar mitjançant  fotocòpies penjades en plafons. Altres fotocòpies mostraven també el document que l’INE ha enviat a aquests ciutadans explicant que va donar el vist i plau pel desempadronamet per error, demana disculpes i diu que ha informat d’aquesta situació a l’Ajuntament. L’alcaldessa, del PSC, Dolors Vidal, tot i això nega haver rebut avís de l’esmentat error per part de l’INE. Els veïns de les Valls d’Aguilar expliquen que no és veritat que hi hagi immigració al municipi tal com diu l’ordenança, i que només hi ha uns quants ciutadans alemanys i, per tant, europeus.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte