Diari digital d'Andorra Bondia
L’Ajuntament vol invertir enguany dos milions en 33 actuacions
L’Ajuntament vol invertir enguany dos milions en 33 actuacions

L’Ajuntament vol invertir enguany dos milions en 33 actuacions


Escrit per: 
Redacció / FOTO: Ajuntament de la Seu d'Urgell

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va debatre ahir al vespre, en la sessió plenària corresponent al maig, el Pla d’inversions 2016, que preveu la inversió d’un total de 2.123.485,11 euros en 33 actuacions diferents per a la millora d’infraestructures, espais i serveis públics. Així ho va explicar al matí l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, en roda de premsa, acompanyat del tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, i la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives. Batalla va indicar que el romanent de tresoreria “ens permet afrontar una sèrie d’inversions per a aquest any 2016 que persegueixen un objectiu principal, tant per a aquest any com per a tot el mandat municipal, que és avançar en la qualitat de vida a la nostra ciutat”. 

El Pla d’inversions 2016 dedica el 77,5% del pressupost a obres a la via pública. La urbanització de la plaça Joan Sansa representa el 45% d’aquest pla d’inversions, amb 956.275,23 euros. Les obres per endreçar diversos espais públics de Castellciutat és una altra inversió important que es preveu per a aquest 2016, amb 300.000 euros. Les actuacions que es portaran a terme seran l’embelliment de la plaça de l’Arbre, així com el carrer de l’Hortal, i es crearà una zona d’aparcament a la zona baixa del poble de Castellciutat. Una altra partida d’inversions “força significativa” és la destinada al pla de mobilitat, que inclou guals i asfaltat de carrers, entre altres actuacions, amb un pressupost de 300.000 euros.  També es preveu la construcció, a l’antic edifici de Mavisa, del nou magatzem del Banc dels Aliments, per un import de 60.000 euros. Un altre àmbit destacat en inversió és el que es refereix a les infraestructures  esportives municipals, amb una inversió total de 88.000 euros procedents íntegrament del romanent de tresoreria. 

Les actuacions que es portaran a terme aquest 2016 seran la substitució de la tanca perimetral de la pista d’hoquei patins i patinatge (28.000 euros) i la reforma integral dels serveis públics del pavelló poliesportiu municipal (35.000 euros), així com l’arranjament dels vestidors de sota la graderia del camp de futbol (25.000 euros). També destaca una partida de 50.000 euros que va adreçada a la convocatòria d’ajuts per a l’arranjament i l’embelliment de façanes i porxos al centre històric de la ciutat, tant al carrer Major com al carrer dels Canonges. L’equip de govern va explicar que en les properes setmanes s’aprovaran les bases d’aquests ajuts.

L’objectiu d’aquestes subvencions municipals és que els propietaris de façanes d’aquests dos emblemàtics carrers de la Seu d’Urgell puguin finançar el 75% del cost de les obres d’arranjament. Des de l’equip de govern s’ha plantejat, si la normativa legal ho permet, buscar 
la fórmula per a un finançament fins al cent per cent en cas que es treballi amb industrials de la Seu. 

Seu
Urgell
ajuntament

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte