Diari digital d'Andorra Bondia

L'alcalde de Lúcar (Almeria) convida Bartumeu a fer-hi una visita


Escrit per: 
Agències


L'alcalde de Lúcar, José Antonio González, ha convidat el cap de Govern, Jaume Bartumeu, a visitar aquesta població d'Almeria. González està de visita aquests dies al Pas de la Casa, lloc on hi ha molts residents provinents d'aquest municipi i d'Almeria en general.

La història es remunta a l'época de les grans migracions que va provocar la Guerra Civil i les dècades posteriors. Es quantifica que unes 300 persones d'Almeria van emigrar cap a Andorra i es van instal·lar de forma majoritària al Pas de la Casa. Molts d'ells venien de Lúcar, un petit municipi de prop d'un miler d'habitants.

L'alcalde, José Antonio González, està aquests dies al país i ha visitat el Pas de la Casa on encara hi ha una trentena de compatriotes seus. El mandatari ha convidat el cap de Govern, Jaume Bartumeu, a visitar Lúcar, segons informa l'agència Europa Press, i aquest hauria acceptat anar-hi. La visita no es produiria, però, fins el mes de gener.

No és la primera vegada que l'alcalde de Lúcar visita el Pas de la Casa: el Comú d'Encamp l'ha convidat diverses vegades a assistir a la Festa Major, cosa que reflecteix els estrets lligams que hi ha entre ambdues poblacions.

González ha declarat a Europa Press que els guanys que van obtenir treballant en el sector de la restauració les persones que es van veure forçades a emigrar a Andorra després van servir per comprar terrenys i posar en marxa diferents negocis a Almeria. Ha posat com exemple els cellers que hi ha a Lúcar, o la rehabilitació d'habitatges i cortijos.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte