Diari digital d'Andorra Bondia

L’alcaldessa nega haver aprofitat cap error de l’INE per donar de baixa 22 veïns


Escrit per: 
Agències

L’alcaldessa de les Valls d’Aguilar, Dolors Vidal, ha volgut aclarir que des del consistori no han aprofitat cap error de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) per donar de baixa 22 veïns del municipi, tal com va assegurar un portaveu d’aquests veïns la setmana passada.

Segons Vidal, l’Ajuntament d’aquest municipi, que agrupa catorze nuclis agregats i que té un cens aproximat de 315 veïns, va revisar tot el padró municipal i va trobar 30 persones censades irregularment al municipi. Després de consultar a l’INE, es va procedir a obrir uns expedients de baixa d’ofici, que es van comunicar als interessats perquè aportessin la documentació que creguessin oportuna.
Quan l’Ajuntament va recollir tota la documentació, es va enviar tot l’expedient a l’INE perquè resolgués sobre la qüestió i el desembre del 2008 hi va donar el seu vistiplau, de tal manera que a partir d’aquí es van fer les baixes d’ofici amb el consentiment del Consell d’Empadronament.
En aquest sentit, Vidal assegura que l’Ajuntament no ha rebut cap carta del Consell d’Empadronament de Madrid en què se’ls insti a donar d’alta cap veí de les Valls d’Aguilar. Així mateix, ha afegit que una ordenança municipal sobre l’empadronament que s’ha aprovat recentment al municipi no té res a veure amb les baixes d’ofici anteriorment esmentades.
Per tot plegat, Vidal ha remarcat que l’Ajuntament no ha aprofitat cap error de l’INE i que tot s’ha fet d’acord amb la legalitat i perquè hi hagi més transparència s’ha aprovat l’esmentada ordenança, “ja que amb l’anterior govern de CiU es van fer unes baixes d’ofici sense comunicar-les als pertinents interessats i no hi havia expedients de cap empadronament ni de desempadronament”.
Segons Vidal, els empadronaments irregulars es deuen al fet que el domicili d’alguna gent constava que era en un prat. Vidal ha assenyalat que desconeixen els motius pels quals aquesta gent ha fet això, ni si són polítics o econòmics, però ha remarcat que aquests empadronaments irregulars els va portar a terme l’anterior consistori.
L’alcaldessa ha concretat també que la trentena de persones que han estat donades de baixa del padró s’hi poden tornar a donar d’alta, si volen, ja que l’únic requisit és el DNI o el passaport comunitari, així com una acreditació d’habitatge propi o de lloguer.

La polèmica del bar
Pel que fa a la polèmica del bar municipal, ja que el col·lectiu d’origen alemany va denunciar fa uns mesos que se’ls n’havia exclòs sense motiu i fins i tot es va engegar una campanya de recollida de signatures en contra, l’alcaldessa de les Valls d’Aguilar ho ha desmentit tot.
Segons Vidal, un cop exhaurit el contracte, l’Ajuntament va treure a subhasta pública el bar municipal. Sembla que en aquesta subhasta pública els alemanys no s’hi van presentar, “quan des del primer dia tenien l’opció de fer-ho”, ha dit Vidal. En no presentar-s’hi, afegeix, van perdre qualsevol opció de regentar-lo.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte