Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Gallardo amb el president del grup parlamentari de l'ALDE.
Jordi Gallardo amb el president del grup parlamentari de l'ALDE.

L’ALDE defensarà una relació “justa i equilibrada” amb la UE


Escrit per: 
Redacció / FOTO: L'A

L’ALDE (Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus) defensarà durant la pròxima campanya a les eleccions al Parlament Europeu una relació justa i equilibrada entre el Principat i la UE. Ho farà després que dissabte passat s’aprovés per unanimitat una proposta de resolució urgent presentada per Liberals d’Andorra (L’A).

La resolució va ser argumentada per Judith Pallarés davant el plenari de l’ALDE i acceptada per ser inclosa en el Manifesto dels liberals europeus de cara als pròxims comicis europeus. Els liberals europeus inclouran aquesta petició en les seves línies programàtiques per la següent legislatura de l’europarlament i la Comissió Europea.Aquesta serà la primera proposta que arribarà al Parlament Europeu mitjançant un grup polític per defensar les especificitats del país en el marc de la negociació de l’acord d’associació, on L’A sempre ha defensat el principi de reciprocitat ponderada.
A més, el congrés de l’ALDE va servir per concretar els suports europeus a les eleccions generals que tindran lloc a Andorra a la primavera. Tanmateix, es va aprofitar per estrènyer els lligams de col·laboració amb altres formacions liberals, com per exemple el partit portuguès Iniciativa Liberal, els joves europeus de la LYMEC i amb diversos candidats al Parlament Europeu. Finalment, els consellers liberals van aprofitar per cercar suports a les eleccions de finals d’aquest mes de novembre per la candidatura de Pallarés al càrrec de tresorera de la Internacional Liberal. El 39è Congrés de l’ALDE es va celebrar a Madrid. La delegació de L’A, liderada pels tres consellers generals del grup parlamentari liberal, va prendre part a les reunions que han de servir als liberals europeus per preparar les properes eleccions europees.

 

liberals
ALDE
ue

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte