Diari digital d'Andorra Bondia
L’Alt Urgell i la Seu comencen un pla estratègic per dinamitzar la comarca
L’Alt Urgell i la Seu comencen un pla estratègic per dinamitzar la comarca

L’Alt Urgell i la Seu comencen un pla estratègic per dinamitzar la comarca


Escrit per: 
Redacció

Ahir al matí es va presentar a la capital alturgellenca l’inici d’Impulsa 2026-Pla Estratègic Alt Urgell-la Seu d’Urgell que pretén ser una eina que permeti seguir dinamitzant tant econòmicament com socialment tota la comarca en els pròxims deu anys. Així ho van explicar el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, i l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, així com la responsable tècnica de coordinar aquest pla, Meritxell Rodríguez.
En la presentació d’Impulsa 2026, Fierro va explicar que la necessitat de posar en marxa aquest pla estratègic ve donada “arran d’haver viscut una crisi econòmica, o un canvi de model econòmic i social, que ens fa plantejar a on som i a on volem anar com a territori”. El president comarcal va remarcar que el pla té com a objectiu “la planificació estratègica única per a tota la comarca on també s’inclogui la Seu d’Urgell”, per tal d’assolir uns objectius consensuats per tots els agents socioeconòmics i les administracions públiques del territori. 
Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va coincidir amb el president alturgellenc que amb Impulsa 2026 “es vol escriure un full de ruta entre administracions públiques, veïns i veïnes i empreses per trobar, entre tots, les línies estratègiques que facin possible tirar endavant la comarca tant des del punt de vista econòmic com social, amb l’objectiu que el futur no ens agafi desprevinguts”.
L’últim gran debat d’aquestes característiques es va produir entre els anys 1998 i 1999, materialitzant-se el Pla Estratègic de la Seu. En l’actualitat, es creu oportú determinar la direcció de l’Alt Urgell i de la Seu d’Urgell conjuntament a partir d’un procés de diàleg entre els agents privats, la ciutadania i l’administració. En aquest sentit, Fierro va fer una crida a la participació de tothom a l’hora de la seva elaboració i va voler subratllar, també, que “aquest pla és possible gràcies a la bona relació entre l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell”. L’alcalde urgellenc també va ressaltar “el bon binomi” format per l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell “a l’hora de treballar estratègicament plegats per encarar el futur de tota la comarca”. Batalla va apuntar: “el pla és un element viu de participació i dinamització per tal que tots els alturgellencs aboquin les seves propostes amb l’objectiu d’obtenir un resultat realista per poder confeccionar les estratègies necessàries per dinamitzar la comarca”. El pla pretén ser un instrument que permeti treballar de forma planificada i amb eficiència, amb uns objectius clars per prendre decisions encertades en un futur.

Impulsa
Seu d'Urgell
pla estratègic
Albert Batalla
Meritxell Rodríguez
Jesús Fierro

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte