Diari digital d'Andorra Bondia

L’ambaixada convida els 4.000 francesos al ball i la recepció


Escrit per: 
Redacció

L’ambaixada francesa oferirà una recepció al migdia i un ball popular al vespre, a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella, perquè els 4.000 residents francesos al Principat celebrin la festa nacional, el 14 de juliol.

El protagonisme, però, no només el tindrà Andorra, sinó també la desfilada als Camps Elisis de París, on, per primera vegada, desfilarà un comissari andorrà amb l’uniforme del Principat, ja que actualment està realitzant un curs de formació a l’Escola Nacional Superior de Policia a Lió i la policia francesa és present en la desfilada que es fa cada any per aquest dia.
Tot i aquest fet, la seva distinció no serà gaire clara, ja que, com va assenyalar el primer conseller de l’ambaixada, Gérard Grall, “els uniformes francesos i els andorrans s’assemblen”.
De cara a properes edicions, l’ambaixada vol implicar les escoles del sistema educatiu francès i el Liceu Compte de Foix en la celebració de la festa nacional. Encara està per concretar com es faria aquesta participació, ja que per les dates els estudiants ja han iniciat les vacances d’estiu.
Aquest serà el primer 14 de juliol amb Zaïr Kedadouche, com a nou ambaixador francès a Andorra, que no va poder amagar la satisfacció per aquest fet. Dels poc més de dos mesos que fa que està al país Kedadouche va voler destacar la qualitat de vida i les infraestructures esportives que s’hi poden trobar.
A més, el nou ambaixador va voler llançar un missatge tranquil·litzador als residents francesos sobre l’acord de no doble imposició entre els dos països. En aquest sentit, va indicar que l’acord “és necessari” i dotarà de més “transparència” el sistema, sobretot el Govern andorrà. Kedadouche, a més, va afegir que serà la línia que seguirà el seu país en aquests convenis, i que pretenen no fer distincions entre els residents francesos a Andorra o en un altre país.
D’altra banda, també va reconèixer que el paper d’ambaixador d’un país com Andorra, en l’actual situació política o econòmica de la francofonia “és complex”, però que el principal objectiu del seu equip és ajudar el Principat en l’acostament a Europa.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte