Diari digital d'Andorra Bondia

L'Ambaixada de Portugal obre el cap de setmana per facilitar el vot als comicis presidencials a 1.017 censats


Escrit per: 
Agències

Els 1.017 portuguesos censats a l'Ambaixada portuguesa a Andorra podran exercir dissabte i diumenge el seu dret a vot a les eleccions presidencials que tindran lloc aquest cap de setmana a Portugal. El nombre de residents portuguesos al Principat és molt més elevat però no tots consten en el cens de la delegació diplomàtica al país.

A Andorra, la participació en els darrers processos electorals a què han estat cridats els residents portuguesos censats ha registrat nivells molt baixos. Així, en les darreres eleccions presidencials portugueses, el 2006, a Andorra només hi van votar 113 persones. En les més recents, el 2009, en els comicis per al Parlament europeu, a l'ambaixada només hi van anar a votar 54 persones.

El cap d'Estat de Portugal, Aníbal Cavaco Silva, es manté com a favorit per guanyar els comicis d'aquest diumenge en la primera volta, segons sondejos publicats aquest divendres a la premsa lusitana. El conservador Cavaco, encara que amb un lleuger descens en les intencions de vot, obté entre el 54,6 i el 59% de suport, mentre que el seu rival més proper, el candidat del governamental Partido Socialista (PS), Manuel Alegre, baixa també i aconsegueix entre un 22 i un 25%.

L’horari per a les votacions a la secció consular de l'Ambaixada de Portugal, ubicada al carrer Prat del a Creu d'Andorra la Vella, serà de 8 a 19 hores els dos dies.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte