Diari digital d'Andorra Bondia

L'ambaixador espanyol es compromet a reforçar l'interès per les parròquies


Escrit per: 
Agències / Foto: N. M.


El nou ambaixador espanyol al Principat, Alberto Moreno, ha visitat aquest divendres al matí el Comú d'Andorra la Vella, i ha aprofitat l'ocasió per comprometre's a interessar-se més per les parròquies del que potser ho va fer fa vuit anys.

La cònsol major, Rosa Ferrer, ha rebut l'ambaixador i la ministra consellera de l'ambaixada, Maria Venegas, els ha ensenyat el despatx, el llibre d'or i la tradicional urna, i ha mostrat la seva 'gran satisfacció' pel fet que el govern espanyol hagi designat Alberto Moreno com a ambaixador a Andorra, ja que ha volgut reconèixer els seus coneixements del Principat, a més de confessar una amistat personal que els uneix.
L'ambaixador espanyol ja ha visitat el Govern, ha presentat les credencials davant el copríncep episcopal, Joan Enric Vives, s'ha reunit amb síndic general a les dependències de la Casa de la Vall, i aquest divendres ha començat la ronda pels comuns del país. Durant aquesta jornada ha triat els dos comuns més poblats, el de la capital i el d'Escaldes-Engordany, que a més, ha explicat que és on va viure durant la seva darrera estada a Andorra.
L'ambaixador ha visitat la casa comuna acompanyat de la ministra consellera de l'ambaixada, Maria Venegas, on han estat rebuts per la cònsol major, Rosa Ferrer, el cònsol menor, Josep Vila, el conseller de Serveis Públics i Urbanisme, Antoni Armengol, i el conseller de Circulació, Manuel Bal.
Moreno ha indicat que sempre havia treballat per a l'Administració General però que després d'estar quatre anys al servei de la Generalitat de Catalunya coneix millor el que és el govern de proximitat. Per aquest motiu ha assegurat que coneixent les competències que tenen els comuns, 'que són moltes', tindrà més interès per les parròquies del que va mostrar fa vuit anys. La cònsol major, però, ha recordat que les corporacions parroquials ofereixen exactament els mateixos drets a tots els ciutadans, independentment de la seva nacionalitat.
Ferrer ha volgut agrair al govern espanyol que hagi designat Moreno com a ambaixador a Andorra perquè assegura que és un gran coneixedor d'Andorra i que ha seguit l'evolució històrica del Principat. Per a la cònsol, el nomenament de Moreno ha estat molt encertat ja que opina que té la capacitat d'entendre la situació actual d'Andorra.

Nova formació de centre
Quant a la creació de la nova formació de centre presentada aquest dijous per Antoni Martí, Jordi Cinca, Ladislau Baró, Enric Casadevall, Miquel Aleix i Jordi Babi, la cònsol ha opinat que 'forma part de la salut democràtica d'Andorra'. Només ha dit que li sembla 'perfectíssim' i que s'ha d'esperar a la convocatòria d'eleccions per veure com va tot.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte