Diari digital d'Andorra Bondia
L’ambaixadora Cristina Rodríguez participa en la 32a Conferència Ministerial de la Francofonia
L’ambaixadora Cristina Rodríguez participa en la 32a Conferència Ministerial de la Francofonia

L’ambaixadora Cristina Rodríguez participa en la 32a Conferència Ministerial de la Francofonia


Escrit per: 
Agències / Foto. SFGA

En el marc de la celebració de la Cimera de l'Organització Internacional de la Francofonia (OIF) que té lloc aquests dimecres i dijous a Antananarivo (Madagascar), l'ambaixadora d'Andorra a França, Cristina Rodríguez, ha participat aquest dimecres a la 32a Conferència Ministerial (CFM), que es reuneix una vegada a l'any. La CMF vetlla per l'execució de les decisions que es prenen a la Cimera i s'encarrega de la preparació de la següent Cimera i també es pronuncia sobre els grans eixos de l'acció multilateral francòfona. Rodríguez ha destacat la transformació d'Andorra cap a la transparència i ha reiterat el compromís internacional adquirit pel país.

El cap de Govern, Toni Martí, es desplaçarà a Madagascar durant les pròximes hores i en la seva agenda està prevista la participació en l'esdeveniment 'Libres ensemble', divendres vinent, una iniciativa de l'OIF centrada en els joves per a fomentar els valors fonamentals de la llibertat enfront de la radicalització extremista. 

L'esdeveniment principal en el qual Martí participarà és la 16a cimera de caps d'Estat i de Govern de la Francofonia, durant el cap de setmana, on està prevista la seva intervenció. Així mateix, l'agenda del cap de Govern inclou també diverses trobades bilaterals entre les quals amb països com Suïssa i Mònaco. 

L'OIF és un organisme que acull 57 estats i governs i 23 estats observadors, els quals tenen com a objectius de treball l'impuls i la preservació de la llengua francesa i la cooperació entre els estats francòfons en diversos àmbits com són la prevenció de conflictes, el suport en la sortida de la crisi i la preservació de les democràcies dels estats de parla francesa. En els darrers anys l'organització ha impulsat accions al voltant de dues estratègies relacionades amb el desenvolupament econòmic i digital i amb matèria de joventut.

 

OIF
Cristina Rodríguez
Madagascar
francofonia
Antoni Martí

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte