Diari digital d'Andorra Bondia

L’aportació a Andorra Turisme centra el debat entre Salazar i Mandicó


Escrit per: 
Agències / Foto: N. M.

La retallada de les aportacions a Andorra Turisme per part dels comuns va ser un dels punts centrals del debat territorial de Canillo a Andorra Televisió (ATV).

La candidata d’Ara Futur a la llista parroquial de Canillo, Judith Salazar, va retreure a la seva oponent, la candidata de DA Celina Mandicó, la retirada “dràstica” del suport a Andorra Turisme per part dels comuns, mentre que aquesta va respondre que les aportacions econòmiques que demanava el Govern als comuns “s’extralimitaven a les competències”.
Salazar va dir que Andorra Turisme “no és un Govern sinó una agència nacional” i que, per tant, els comuns haurien de continuar donant el suport econòmic a què es van comprometre inicialment. En cas contrari, va assenyalar, el futur de la marca única que es vol impulsar des d’aquest organisme “es veu amenaçat”. A més, va dirigir crítiques contra la coordinació excercida per l’excònsol menor de Canillo Mònica Bonell, com a enllaç entre les corporacions i el Govern en el marc d’aquesta agència.
Mandicó va replicar que algunes de les aportacions econòmiques que demanava el Govern als comuns “s’extralimitaven de les competències” de les corporacions locals i va assenyalar que un dels problemes ha estat el de la manca d’una “coordinació més estreta” entre l’executiu i les administracions locals. La candidata de DA va afirmar que perquè hi hagi una entesa cal que les dues parts s’hi mostrin disposades i ha afegit que el Govern socialdemòcrata no s’ha caracteritzat per les mostres de diàleg i consens, posant d’exemple la qüestió dels horaris comercials.
Salazar va contestar que el Govern del PS “és conscient que amb els horaris comercials ho hem fet malament” i va afegir que per això han rectificat i que no els “cauen els anells” per fer-ho. Mandicó li va retreure que aquesta rectificació ha arribat “dos anys després” i, malgrat haver tingut durant tot aquest temps, “tots els agents implicats en contra”. També li va recordar que l’afer ha causat un perjudici al país per la mala imatge que, segons va dir, s’ha projectat.
El debat va passar per diversos moments de tensió entre les dues candidates, sobretot quan Salazar va acusar DA de “plagiar” les idees del PS, tot definint el seu programa i algunes de les seves propostes com a “presa de pèl” . Mandicó va dir que no hi ha hagut cap còpia i que les propostes són respostes a necessitats. A banda, va recordar a Salazar que “hi ha més món més enllà del PS” i que des de DA es pretén escoltar i donar cabuda a totes les sensibilitats.
En l’àmbit territorial, van debatut sobre la promoció del poble de  Soldeu i la construcció de les escoles.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte