Diari digital d'Andorra Bondia
De Melo i Baró en la roda de premsa d'aquest matí.
De Melo i Baró en la roda de premsa d'aquest matí.

L'apujada dels preus dels sociosanitaris "preocupa" al PS


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: M. P. A.

L'apujada del preu per als usuaris que ingressin de nou als centres sociosanitaris "ens preocupa i l'estem estudiant tant a nivell de grup parlamentari o de partit". Ho ha declarat el secretari d’organització del Partit Socialdemòcrata, Pere Baró, afegint-hi que "la mesura social no és" i més tenint en compte que s'aplica quan tot just sortim de la Covid. Per aquest motiu els sorprèn. De tota manera volen parlar amb la gent gran i les famílies per saber què en pensen.

Segons Baró, a més, aquesta és un nova mostra del que entèn DA per polítiques socials i el model d'Andorra que propugnen i s'ha preguntat Quina Andorra volem? Una per als andorrans o per la gent rica de fora que vinguin a deixar els diners aquí?. Ha qüestionat certes partides pressupostàries, com la del multifuncional, ja que encara que no hi estan en contra creuen que "s'ha de repensar". També ha reclamat invertir més en habitatge i construir més habitatge social, tot i que la majoria titlli les seves propostes de "populistes" i ha brindat mà extesa per treballar de manera conjunta.

I precisament en relació a les polítiques socials del Govern, el PS ha tornat a carregar contra la manca de les referides a l'habitatge. És per això que Baró ha demanat que tot i que la congelació dels lloguers és un "pegat", considera que cal mantenir la mesura "perquè no n'hi ha cap altra". D'aquesta manera s'han alineat al que diu el Raonador en matèria d'habitatge, I ja que el Govern no els escolta, almenys que escolit al Raonador. Segons ha exposat, podria ser que aquest 2022 s'acabés la congelació dels lloguers.

En relació a això, el vocal del comitè executiu del PS, Joao de Melo, ha tornat a denúnica la manca de polítiques d'habitatge de l'executiu "perquè no té ni idees ni voluntat", bona mostra d'això és que només s'ha creat l'Institut nacional de l'habitatge "i poc més". El mateix ministre d'Habitatge, Víctor Filloy, ha reconegut que "arribem tard en polítiques d'habitatge".

De Melo ha insistit que cal crear un registre de la propietat per tenir una xifra més concreta dels pisos buits. Això "ajudaria a fer polítiques millors d'habitatge". Des del PS fa anys que avisen que la situació és cap cop menys sostenible i no descarten poder tornar a convocar una concentració ciutadana per reclamar polìtiques socials d'habitatge.

Finalment, Baró ha presentat el resultat d'una enquesta feta pel partit a través de les xarxes socials. Així, bona part de les persones que hi han respost consideren que els preus dels pisos són desmesurats, que els polítics no en són conscients i que el Govern no fa polítiques d'habitatge per solucionar el problema. "Ho diu la ciutadania, no només nosaltres, no només el Raonador", ha conclòs. 

 

 

 

apujada
preus
socionitaris
PS

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte