Diari digital d'Andorra Bondia

L’Aran elabora un pla per restaurar els boscos afectats per la forta ventada


Escrit per: 
Redacció


El Consell General d’Aran posarà en marxa un pla d’actuacions durant aquest any i el vinent per intervenir en els boscos afectats per les ventades del cap de setmana passat.

Aquest pla, que es començaria a aplicar les setmanes vinents en col·laboració amb les entitats locals i la Generalitat, preveu fer treballs de tractament silvícola i de retirada de brancatge caigut. El conseller de Medi Ambient i Pagesia de l’Aran, Francesc Bruna, va destacar que el Govern “prioritzarà l’actuació al bosc d’Eth Portilhon, donades les dimensions dels arbres i la superfície afectada”.
En total, a la Vall d’Aran van quedar afectades prop de 100 hectàrees, de les quals 25 pertanyen a Portilhon, segons les estimacions dels tècnics.
Francesc Bru, que es va reunir dimecres amb el sotsdirector general de Boscos i Gestió de la Biodiversitat de la Generalitat, Ignasi Rodríguez, va destacar la “bona predisposició del departament de Medi Ambient, que ha ofert la seva col·laboració per fer front a les destrosses naturals”.
Els governs aranesos i català col·laboraran en aquest pla d’actuacions, un cop s’hagi acabat de valorar totes les afectacions així com les propostes d’intervenció. En aquest sentit, s’estudia la possibilitat de desplaçar brigades especialitzades a l’Aran i, alhora, el Consell General preveu acollir-se als ajuts de gestió forestal per complementar els treballs que es faci durant les primeres fases d’extracció.
Així mateix, el conseller Bru, que va visitar les granges afectades d’Arres, va oferir  la col·laboració del departament de Medi Ambient i Pagesia de l’Aran per valorar els desperfectes de les bordes afectades i va assegurar que s’estudia la possibilitat d’obtenir ajudes.
En aquests moments, alguns operaris del ministeri de Foment treballen per obrir al pas de vehicles la carretera N-141 de Portilhon, retirant els arbres acumulats a la carretera i els seus laterals i millorant les baranes i l’asfalt danyat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte