Diari digital d'Andorra Bondia

L’associació de pares separats demana reformes legals per una custòdia justa


Escrit per: 
Redacció


L’Associació de Pares de Família Separats d’Andorra (Apfsa) va reivindicar ahir una reforma legal que fomenti una custòdia “justa” dels fills.

L’entitat va presentar ahir al vespre, a La Llacuna, la campanya en defensa de la custòdia compartida, que està difonent amb el format d’una capsa de medicament amb l’objectiu de simbolitzar “la necessitat de trobar una cura a aquest problema”, segons va explicar ahir el vocal de l’entitat Joan Seguí.
“Fa falta una legislació que s’adeqüi a la societat actual, ja que les lleis estan pensades per a una societat de 30 o 40 anys enrere”, va apuntar el vocal Josep Fusté, segons el qual “en casos de separació hauria de ser el batlle qui proposés la custòdia compartida i no el pare qui la demanés”.

Fusté va denunciar que “hi ha casos de discriminació molt evidents”, i va posar com a exemple que “la mare es queda amb el fill en el 95% dels casos”. De la seva banda, Seguí va afegir que “la part que es queda amb la custòdia té el fill gairebé el 80% del temps, mentre que el 20% restant se’l queda la part que no la té”. Així mateix, el vocal de l’entitat va incidir en la problemàtica que suposa el fet de passar una pensió quan les condicions econòmiques no són favorables. “Hem vist casos de pares que vivien al cotxe perquè la Batllia obliga a passar una pensió”, va apuntar.

El president de l’Apfsa, Lluís Molné, va valorar de forma molt positiva la creació de la comissió nacional per a la Igualtat, que ha estés la mà a l’associació, i va assegurar que “la nostra implicació serà màxima”. De fet, la campanya en defensa de la custòdia compartida va fer els primers passos a principis de març, quan es va entregar diverses unitats de les capses promocionals als membres de la comissió en el marc d’una reunió convocada pel ministeri de Salut, Benestar i Treball. Des de llavors, l’entitat demana “que la qüestió de la custòdia sigui un procés més just i que en un futur els nostres fills tinguin una vida més justa i no es desvinculin del pare”. En aquest sentit, Seguí va afegir que la campanya pretén ser “una màxima envers la igualtat que serveixi per conscienciar la societat sobre la problemàtica”.

La campanya s’allargarà durant els mesos vinents mitjançant la distribució de diversos centenars de capses promocionals, en especial a les entitats i als col·lectius més vinculats.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte