Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Lluís Donsión jura com a conseller comunal de Sant Julià i es queda amb el departament de Cultura.
Josep Lluís Donsión jura com a conseller comunal de Sant Julià i es queda amb el departament de Cultura.

Laurèdia en Comú confia en revalidar la llista per les comunals de desembre


Escrit per: 
Agències

Després de no aconseguir forjar una llista basada en la plataforma comunal de Laurèdia en Comú (LC) per presentar candidatura a la parròquia de Sant Julià a les eleccions generals, la confluència política ja treballa per revalidar la proposta i fer llista a les eleccions comunals del desembre. “Tinc confiança i l'equip actual estem treballant per aconseguir-ho”, així ho ha destacat el nou conseller de Cultura, Josep Lluís Donsión, que aquest dimarts al migdia ha jurat el càrrec en substitució del ja exconseller, Josep Roig, que marxa de la corporació per encapçalar la llista nacional de Progressistes-SDP. Donsió formava part de la llista de Laurèdia en Comú (LC) i anava en el desè lloc, just per sota d'on es va situar el tall d'entrada dels consellers. 

El nou titular de Cultura s'ha mostrat convençut que el balanç que es farà d'aquest mandat “serà positiu” i ha apuntat que els dos cònsols podrien tornar a encapçalar la proposta. “Per què no han de revalidar els mateixos?”, ha preguntat retòricament en creure que s'ha fet bona feina. No aconseguir presentar una llista per les eleccions generals no afectarà negativament al dia a dia de la corporació, defensa Donsión, perquè argumenta que la plataforma de LC és purament parroquial. 

SDP, sense representació a la junta

Amb la marxa de Roig, Progressistes-SDP s'ha quedat sense representant a la junta de govern comunal. Malgrat que Donsión també forma part del partit liderat per Jaume Bartumeu, la corporació ha decidit no incorporar-lo a la junta comunal i l'òrgan de decisió s'ha quedat amb cinc membres, un menys a causa de la baixa de Roig que marxa per encapçalar la llista nacional dels progressistes a les eleccions generals. Tot i aquesta decisió, Donsión ha negat que la visió progressista perdi poder, ja que “la influència és la mateixa” perquè es queda amb el mateix departament i “SDP estarà als mitjans de comunicació com sempre”. 

Una decisió que contradiu l'argumentari que s'havia expressat des de la corporació arran de les queixes i el descontentament de les conselleres demòcrates Meritxell Teruel i Francesca Barbero, que no formen part de la junta de govern i que denuncien que estan apartades. En el moment de la polèmica, el mateix Roig va explicar en roda de premsa que part de la majoria comunal no forma part de l'òrgan de decisió per tal de representar per igual totes les corrents que hi ha dins de LC (Independents, DA i SDP). Ara, amb la nova composició de la junta, els progressistes en queden fora. El cònsol major, Josep Miquel Vila, ha deixat la porta oberta a una possible entrada del conseller a la junta de govern, però no ha volgut explicar ni argumentar perquè de moment s'ha pres aquesta decisió. “Que no hàgim fet cap modificació de la junta, no vol dir que no la fem”, ha dit misteriosament. 

Vila sí que ha tingut paraules d'agraïment por l'exconseller Roig. “Ha fet una bona feina i una tasca brillant”, i també ha felicitat a Donsión pel que creu que serà un bon relleu i per la valentia de dedicar-se a la política perquè “som els únics que tenim l'acomiadament assegurat”. Per la seva banda, el consller de Cultura ha lloat la feina feta pels antecessors i ha apuntat que a partir d'aquest mateix dimarts començarà a treballar “al departament i faré venir a Roig perquè em doni un cop de mà i miraré els dossiers que hi ha i què s'ha de tirar endavant” abans que acabi el mandat. 

Pel que fa a la mala maror a la majoria comunal, que han denunciat diverses vegades Teruel i Barbero, Donsión ha assegurat no tenir-ne constància i el que ha pogut saber a través de l'exconseller és que hi ha “bona sintonia”. Ha justificat que amb una plataforma política on hi ha diverses tendències “sempre hi ha diferències d'opinió, però no hem vist que hagi passat res extraordinari”.

La sessió de consell de comú també ha servit perquè el conseller de Finances i Administració, Joan Gómez, hagi pres possessió del càrrec tradicional de Capità Mostafà, que fins ara ostentava Roig.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte