Diari digital d'Andorra Bondia
Els participants en la reunió de Laurèdia en Comú de dimecres al vespre.
Els participants en la reunió de Laurèdia en Comú de dimecres al vespre.

Laurèdia en Comú debat la seva presència als comicis de l’abril


Escrit per: 
M.S. / FOTO: Laurèdia en Comú

Amb presència de representants de totes les sensibilitats i formacions polítiques que la integren, Laurèdia en Comú (LC) va celebrar dimecres al vespre una primera trobada per començar a abordar el paper que jugarà l’agrupació les pròximes eleccions generals del 7 d’abril. 

La trobada, segons van explicar les fonts consultades, va servir únicament com a primera presa de contacte i per dibuixar possibles escenaris. En aquest sentit, i després del bon resultat de l’experiència en els darrers comicis comunals, els integrants de Laurèdia en Comú són conscients que la presència de més de dos llistes territorials a Sant Julià de Lòria als comicis de l’abril vinent beneficiarien de forma important la candidatura que pogués presentar Unió Laurediana en el marc del projecte que està bastint conjuntament amb els independents de la Massana i que es vol consolidar com a tercera opció davant el projecte de Demòcrates per Andorra i el pacte anunciat entre Liberals d’Andorra i el Partit Socialdemòcrata. 
Precisament, el rol que acabi jugant DA pot acabar condicionant el fet que des de Laurèdia en Comú s’acabi impulsant una candidatura territorial. I és que fins ara, tal com va avançar Xavier Espot quan va ser confirmat com a candidat demòcrata, DA té la intenció de presentar llistes territorials a totes les parròquies, fet que, a Sant Julià descarta la reedició de la fórmula utilitzada a les comunals amb LC. Amb tot, segons les fonts consultades, aquesta posició no seria compartida per tots els demòcrates lauredians, que malgrat les dificultats existents per teixir acords que anessin més enllà dels límits parroquials, sí  tenen clar que les possibilitats de triomf a la territorial amb una llista en solitari, i més si finalment hi ha més de dues candidatures, disminueixen de forma notòria. Per això, i a manca de les decisions definitives que acabin acordant les executives de les diferents formacions, les fonts consultades no van voler descartar encara cap escenari electoral a Sant Julià de Lòria.
Sí hi ha una cosa, però, que els diferents integrants de Laurèdia en Comú tenen força clara. I és que si finalment l’agrupació acaba impulsant una candidatura territorial, amb o sense DA, a Sant Julià, difícilment la llista utilitzarà el nom de LC, una nomenclatura que es vol circumscriure a l’àmbit parroquial.

Laurèdia en Comú
eleccions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte