Diari digital d'Andorra Bondia
LdA alerta del risc d’un pedaç amb les transferències i demana consens
LdA alerta del risc d’un pedaç amb les transferències i demana consens

LdA alerta del risc d’un pedaç amb les transferències i demana consens


Escrit per: 
M.S.C./Agències / FOTO: LdA

Liberals d’Andorra (LdA) considera que és legítim que el Govern es reuneixi amb els comuns per intentar trobar una solució després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que tomba tres articles de la Llei de transferències. Tot i així, alerta del risc que no es torni a fer un pedaç al text, segons va declarar el secretari general del partit, Amadeu Rossell. 

Pel president de la formació i president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, aquesta forma de procedir indica que “DA no ha entès res”. En aquest sentit, va remarcar que si en el procés constituent es van aprovar a més de la Carta Magna les lleis bàsiques de l’Estat sense que ningú les impugnés va ser perquè es va poder aconseguir el consens. Una fita que el govern actual no ha estat capaç d’assolir. Així, va exposar que si es manté el mateix procediment, i es porta al Consell General un text prèviament pactat amb els cònsols i es deixa al parlament el paper de comparsa, “no serà als liberals a qui ens trobaran per tenir els vots necessaris”.

Gallardo també va destacar que amb la sentència del TC la llei és inaplicable, ja que no es poden distribuir la totalitat de les transferències als comuns. Per això, remarca que la valoració que n’ha fet el Govern és esbiaixada, simplista i tendenciosa per treure pes a una sentència “importantíssima” i un “punt d’inflexió”, en paraules de la consellera del Comú d’Encamp, Maribel Lafoz, que es va mostrar satisfeta perquè la tasca del partit ha permès defensar l’interès general i la Constitució. 

Gallardo també va defensar que la seva abstenció va permetre portar el text al Constitucional. A més, es va mostrar convençut que aquesta actuació va ser coherent i correcta, lluny del tacticisme emprat per d’altres, tot i que va ser el desencadenant del trencament del grup liberal. Per la seva banda, Rossell va destacar que els consellers generals liberals van actuar amb responsabilitat, sense amagar el cap sota l’ala, i el TC els ha donat la raó. Això fa que el partit en surti reforçat.

En la reunió entre el Govern i els comuns, es va plantejar repartir a parts iguals entre les set parròquies els 4,4 milions d’euros que han quedat invalidats arran de la suspensió per part del TC de diversos articles de la Llei de transferències. Ara cal que totes les parròquies validin la solució.

liberals
transferències
LdA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte