Diari digital d'Andorra Bondia
LdA demana a Torres que triï entre el càrrec i la seva activitat privada
LdA demana a Torres que triï entre el càrrec i la seva activitat privada

LdA demana a Torres que triï entre el càrrec i la seva activitat privada


Escrit per: 
M.S. /Foto: Liberals d'Andorra

“Haurà de decidir si li interessa més la vida privada o el càrrec de cònsol.” Així de contundents es van mostrar ahir els consellers de Liberals d’Andorra+Independents al Comú d’Encamp, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, que van voler manifestar el seu malestar i el de “molts altres ciutadans” de la parròquia amb el fet que, tal com van denunciar dimecres, el cònsol major encampadà, Jordi Torres, faci feines privades dins l’horari laboral.
En aquest sentit, Troguet i Lafoz, que van remarcar que no es tracta de “res d’il·legal”, van insistir que qüestionen “l’ètica de les accions del cònsol” i van acusar Torres de “desatendre la parròquia i els seus ciutadans”, perquè l’exercici de les tasques de topògraf va tenir lloc pels volts de les onze del matí. 
Els consellers liberals van insistir que, malgrat que es tracti d’una qüestió que no està legislada, entenen que el càrrec de cònsol, “primera autoritat de la parròquia”, és de “dedicació exclusiva” i que per tant, i al marge de quina sigui l’activitat professional privada, “no està complint la labor per a la qual els ciutadans el van votar”.
Així mateix, Troguet i Lafoz, que van convidar el cònsol, “si té temps lliure, a fer un tomb per la parròquia i també pel Pas de la Casa per veure en quin estat es troba”, van assegurar que no es tracta de la primera vegada que es dona aquesta situació i van exigir a Torres “que actuï com a cònsol i faci el que li pertoca”. 
En aquesta línia, i tot i no fer-ho ahir a l’espera de què fa el cònsol, els consellers liberals, que van incidir en la necessitat de legislar d’una vegada per totes sobre aquestes situacions, no van descartar demanar en un futur la dimissió del cònsol major si continua fent feines particulars en horari laboral.

Consciència tranquil·la
Per la seva part, Jordi Torres va negar rotundament que des­atengui la parròquia i els seus ciutadans i va assegurar “tenir la consciència molt tranquil·la perquè estic convençut que no he fet cap il·legalitat”.
Torres, que va assegurar haver rebut diferents mostres de suport de molts ciutadans després d’haver-se conegut els fets denunciats per LdA, va defensar que la seva responsabilitat envers el Comú d’Encamp i les tasques que hi porta a terme “són plenes” i va carregar contra els consellers de la minoria liberal, a qui va acusar de “desconèixer totalment” la feina dels cònsols.
En aquesta línia, el cònsol encampadà, que va lamentar que “es treguin les coses de lloc” i va instar Troguet i Lafoz a “mirar com estan les coses” a casa seva abans de “fer crítiques com aquestes”, va assegurar que els cònsols “ho són les 24 hores del dia els 365 dies de l’any” i que, evidentment, “aquesta responsabilitat” l’han de compaginar amb la vida familiar, les vacances, les aficions i, en cas que el tinguin, també amb el seu negoci privat.
Respecte a la vessant ètica de l’assumpte, Torres va remarcar que “la línia de l’ètica és tan fina” que es fa difícil “dir el que és èticament correcte o incorrecte”, i que el que cal és ser “coherent”.

Jordi Troguet
Maribel Lafoz
Jordi Torres
cònsol
activitats
privada
horari laboral
ètica

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte