Diari digital d'Andorra Bondia
LdA demana una compareixença pública del Tribunal de Comptes
LdA demana una compareixença pública del Tribunal de Comptes

LdA demana una compareixença pública del Tribunal de Comptes


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El grup parlamentari liberal sol·licitarà una compareixença pública del Tribunal de Comptes a la comissió legislativa de  Finances i Pressupost perquè expliqui “com va fer un informe avalant el marc pressupostari sense haver publicat els objectius d’endeutament” que es van publicar aquest passat dimecres al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.
Així ho va explicar ahir el president del grup liberal, Josep Pintat, que es va demanar per “quin tipus d’informe es va fer des del Tribunal de Comptes avalant el marc pressupostari tenint en compte que es va fer sense els objectius d’endeutament”.
En aquest sentit, Pintat va voler deixar molt clar que la sessió del Consell General on es va debatre el marc pressupostari va ser “una charlotada perquè es va fer sense objectius d’endeutament”, i va insistir “que no s’han fet les coses bé” ja que “no es va entrar el marc pressupostari en els terminis que marca la llei i no es van entrar els pressupostos amb el marc pressupostari que determina la llei i tot s’ha fet sense els objectius d’endeutament”, que no s’han publicat fins aquesta setmana. 
Per últim, Pintat va remarcar “que aquests procediments demostren l’opacitat i la manca de transparència amb la qual treballa l’actual Govern” evitant facilitar informació als consellers generals i aprovant objectius d’endeutament per elaborar pressupostos que ja s’han aprovat.
Així mateix, el president del grup parlamentari liberal es va mostrar també sorprès per la coincidència de les xifres dels objectius d’endeutament amb la dels pressupostos aprovats al Consell General. “Els objectius marcats pel Tribunal en referència als pressupostos de l’Estat és exactament la xifra que el Govern va presentar en la sessió de Consell sobre els pressupostos generals”, va destacar Pintat, que va posar èmfasi en el fet que “el Tribunal presenta uns objectius d’endeutament pel 2016 al juliol, amb 9 mesos de retard i per un marc pressupostari i uns pressupostos que ja han estat aprovats”.

Tribunal de Comptes
LdA
grup parlamentari liberal
Josep Pintat
marc pressupostari

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte