Diari digital d'Andorra Bondia
LdA denuncia que el cònsol major d'Encamp fa “treballs particulars”
LdA denuncia que el cònsol major d'Encamp fa “treballs particulars”

LdA denuncia que el cònsol major d'Encamp fa “treballs particulars”


Escrit per: 
Redacció/Foto: Liberals d'Andorra

El comitè parroquial d’Encamp de Liberals d’Andorra (LdA) considera del tot reprovable que el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, es dediqui a “activitats particulars en horari laboral i amb tota seguretat remunerades”, segons va denunciar ahir la formació en un comunicat. 
En el text, LdA lamenta que Torres “no dediqui tots els seus esforços a tirar endavant la parròquia d’Encamp”, que tal com demostren els indicadors econòmics “passa per moments difícils, fet que sembla no preocupar el cònsol major, que, tot i cobrar per treballar a ple temps, prefereix dedicar-se a assumptes personals i privats”. 
Segons explica el comitè parroquial, que recorda que el càrrec de cònsol “s’entén a ple temps i per aquest motiu ja rep una remuneració superior a la resta de consellers comunals perquè dediqui tot el seu temps a la parròquia d’Encamp”, la denúncia fa referència al fet que ahir el cònsol major “va estar fent tasques de topògraf al centre d’Andorra la Vella en plena jornada laboral, i per tant en ple consolat”.
Així mateix, els liberals encampadans mostren la seva sorpresa perquè aquesta actitud de Torres, “gens ètica i mancada de respecte”, tingui lloc pocs dies després que el síndic general, Vicenç Mateu, en el seu discurs amb motiu del 24è aniversari de la Constitució, fes menció de l’ètica dels polítics assegurant que “més enllà de les lleis la nostra conducta ha de complir uns paràmetres d’ètica que són els que els ciutadans esperen de nosaltres”. En aquest sentit, LdA d’Encamp considera que l’actuació del cònsol “contravé tota ètica i menysté els conciutadans de la parròquia”.
Per tot plegat, la formació, que assegura que “darrerament s’ha copsat al Comú d’Encamp que les qüestions importants per a la parròquia han estat des­ateses pel seu màxim responsable”, insta Torres que “demani disculpes als seus ciutadans per una acció que, tot i ser legal, és poc ètica i menysté el càrrec institucional que ocupa”.

Recurs de Troguet i Lafoz
D’altra banda, i segons recollia ahir el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’empara presentat pels consellers de Liberals d’Andorra+Independents al Comú d’Encamp, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, al·legant vulneració de drets dels consellers de l’oposició respecte dels de la majoria comunal.
Els dos consellers havien dut a la justícia el que consideraven un “greuge comparatiu” respecte dels consellers de la majoria, ja que s’atribuïa un sou més elevat als presidents de comissió, tot i que no està demostrat, argumentaven, que tinguin una major càrrega de feina, i també constataven el fet que no es permetés a cap conseller de la minoria presidir una comissió. 
Segons al·legaven, això vulnerava el dret a accedir en condicions d’igualtat a les funcions de càrrecs públics i del principi d’arbitrarietat dels poders públics. Per tant, demanen al Tribunal Constitucional que es declari nul l’acord del Comú a través del qual es recull la remuneració dels consellers i que “s’ordeni la fixació d’una nova graella salarial en què no hi hagi cap diferència de tracte injustificada en relació amb la retribució salarial dels consellers, siguin de la majoria o de la minoria”.

Jordi Torres
treballs particulars
remunerades
cònsol major
Encamp
ètica
LdA
comitè parroquial d'Encamp
Liberals d'Andorra

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte