Diari digital d'Andorra Bondia
funicamp liberals andorra comú encamp
funicamp liberals andorra comú encamp

LdA denuncia que hi ha negocis al Funicamp operant sense permís


Escrit per: 
M. S. C.

El conseller de Liberals d’Andorra (LdA) al Comú d’Encamp, Jordi Troguet, ha denunciat que hi ha empreses ubicades al Funicamp que operen sense permís. Un fet que, pel membre de l’oposició, demostra la “deixadesa i negligència de control del que passa a la parròquia”. El fet és que, segons va indicar Troguet, hi ha obert un negoci a les instal·lacions del Funicamp fa tres mesos però la corporació no en sap res. “Saben que hi ha una cosa allà però no saben qui l’ha autoritzat”, va dir. Un fet que considera greu ja que recorda que de qualsevol activitat econòmica que es porti a terme a la parròquia el Comú ha d’estar-ne assabentat i ingressar els impostos corresponents.

Segons la minoria liberal, ha pogut detectar, aquest hivern, dues empreses situades al vestíbul del giny que han estat treballant sense tenir el permís per a la tasca que desenvolupen. Es tracta d’un negoci de taxis i lloguer de vehicles i un establiment receptor de turisme rus. Quant al primer, va explicar que és un punt d’informació de venda i el Comú desconeix qui li ha donat el permís, segons va poder constatar després de fer una consulta verbal. Troguet va remarcar que l’empresa no és el que preocupa, perquè algú li ha donat el permís, però va recordar que just a la mateixa zona hi ha un establiment que va haver de passar un concurs per poder ubicar-se en aquest local. En relació a la segona va indicar que no es tracta exactament d’un receptiu ja que, a més de fer aquesta tasca, fa negoci. En aquest sentit va precisar que en aquest establiment es poden adquirir forfets, que es venen més barats. També els seus clients poden contractar desplaçaments fins a Montserrat o el camp del Barça, per exemple. “Si tot això t’ho venen allà és que estan fent un negoci. No és un receptiu de clients”, ja que en aquest cas s’hauria de limitar a “donar informació als clients sobre l’hotel, el forfet o el monitor”, va afirmar el conseller de Comú liberal. 

Un altre cas es dóna al Pas de la Casa, a l’arribada del telecabina, just al costat de l’aparcament de les Abelletes. En aquest cas, però, és una rulot que es dedica a vendre creps. Davant de tot plegat, Troguet va concloure que “quan deixes de donar informació i fas negoci estàs fent una activitat econòmica. I per fer-la necessites el registre de comerç. Però el Comú ha dit que no sabia que es fes això”. El conseller de la minoria va criticar la passivitat amb què actua la corporació demòcrata, ja que disposa d’un inspector de comerç que hauria de conèixer tots els establiments que es creen a la parròquia. “Cal obrir un expedient i el cònsol ha de signar perquè els que no tenen permís es tanquin immediatament”, va remarcar, al mateix temps que va denunciar que això no ha estat així.

 

 

Funicamp
liberals andorra
comú encamp

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte