Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la trobada de Jordi Gallardo i Judith Pallarés amb el secretari de la Federació de la Gent Gran, Lluís Sàmper.
Un moment de la trobada de Jordi Gallardo i Judith Pallarés amb el secretari de la Federació de la Gent Gran, Lluís Sàmper.

LdA es compromet a treballar per la qualitat de vida de la gent gran


Escrit per: 
Redacció

Liberals d’Andorra (LdA) seguirà treballant per millorar la qualitat de vida de la gent gran. Aquest és el missatge que els consellers generals de la formació Jordi Gallardo i Judith Pallarés van fer arribar a Lluís Sàmper, secretari de la Federació de la Gent Gran del Principat d’Andorra, en la reunió que van mantenir divendres passat, segons va informar ahir LdA en un comunicat.
Durant la trobada, els parlamentaris liberals van poder estudiar amb deteniment el document amb les 34 propostes que la Federació de la Gent Gran ha elaborat per millorar la qualitat de vida dels padrins i padrines. La reunió també va servir per poder ajustar les esmenes que el grup parlamentari presentarà al contracte de continuïtat laboral per a persones majors de 65 anys, que preveu el nou Codi de relacions laborals, després d’escoltar les explicacions d’aquest col·lectiu.
Gallardo va constatar que “les pensions han perdut poder adquisitiu els darrers anys” i comparteix amb la Federació de Gent Gran que “cal establir un import mínim per a les pensions de jubilació i revalorar les actuals per tal que la gent gran no perdi poder adquisitiu a mesura que passen els anys”. El conseller general també comparteix la necessitat d’implantar la figura del tercer pagador de la CASS, “accelerar els tràmits per disposar del tercer pagador milloraria la situació de molts padrins i padrines que no poden avançar el cost d’una despesa sanitària que posteriorment els retornarà la CASS”. A més, aquesta mesura “no suposa un sobrecost per a la seguretat social”, subratlla Gallardo.
Altres propostes que des de LdA es consideren prioritàries són augmentar el suport que reben les persones en situació de dependència, per aconseguir en la mesura que sigui possible que puguin disposar d’autonomia personal. També preocupa la situació de les dones vídues que han de sobreviure amb la seva pensió, sovint molt més baixa que la de l’home, i només amb una part de la pensió del marit. En aquest sentit, Gallardo explica que “caldria treballar per aconseguir que les dones vídues poguessin triar quina de les dues pensions volen cobrar com a principal, si la pròpia o la del marit”.
Per últim, un altre dels aspectes en els quals s’haurà de posar el focus és la situació dels autònoms a l’hora de jubilar-se, ja que un cop comencen a rebre la pensió han de seguir cotitzant a la CASS el 22% dels ingressos, mentre que els assalariats només cotitzen el 3%, “una situació que considerem injusta i caldrà solucionar”, conclou Gallardo.

 

LdA
compromet
treballar
qualitat de vida
gent gran
gallardo
Pallarés
Sàmper
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic