Diari digital d'Andorra Bondia
LdA exigirà responsabilitats polítiques si se segueix danyant la imatge d’Andorra Amadeu Rossell Joan Albert Farré
LdA exigirà responsabilitats polítiques si se segueix danyant la imatge d’Andorra Amadeu Rossell Joan Albert Farré

LdA exigirà responsabilitats polítiques si se segueix danyant la imatge d’Andorra


Escrit per: 
M.S/Foto: Jonathan Gil

Liberals d’Andorra (LdA) exigirà al ministre de Finances, Jordi Cinca, l’assumpció de responsabilitats polítiques en funció de com evolucioni tot l’afer dels papers de Panamà, especialment si “es continua danyant la imatge del país i vinculant el nom d’Andorra a un dossier internacional preocupant” i que a més “es faci de la mà del ministre de Finances i número dos del Govern”. 
Així ho van explicar ahir el secretari general de la formació, Amadeu Rossell, i el vicepresident primer, Joan Albert Farré, que van mostrar la preocupació d’LdA i van lamentar que “la imatge del país torni a sortir als mitjans internacionals de forma molt negativa”. En aquest sentit, Rossell, que va recordar aquella expressió que “la dona del Cèsar a part de ser pulcra ha de semblar-ho”, va incidir en la importància que les coses es facin correctament i més en el context actual, en què Andorra està immersa en la negociació amb la Unió Europea per a l’establiment d’un acord d’associació i encara no s’ha trobat una solució per al cas de Banca Privada d’Andorra.
Així mateix, Rossell i Farré, tot i admetre que es tracta d’una qüestió de l’àmbit privat i que a més de molts anys enrere malgrat que pugui tenir repercussió ara, van agrair a Cinca la “voluntat de transparència” pel fet de voler explicar el cas abans que es fes públic d’una altra manera, tot i que van assegurar desconèixer si aquestes explicacions seran o no suficients.
En aquest sentit, el secretari general d’LdA va destacar que les mateixes explicacions generen dubtes, com per què en les primeres manifestacions el ministre no va fer referència que en un moment va posseir les accions de Mariette Holdings Inc, o fins i tot per què aquesta societat “no es va registrar a Andorra quan l’empresa per a la qual treballava Cinca sí que tenia registrades a Panamà i a Andorra tres societats més”. A més, Rossell va assegurar que “tampoc apareix al registre panameny el nom de Jordi Cinca com a apoderat de Mariette Holdings Inc”.

 

 

 

liberals
LdA
papers Panamà

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte