Diari digital d'Andorra Bondia
LdA i PS denuncien l’opacitat de la majoria sobre l’alberg de la Baronia
LdA i PS denuncien l’opacitat de la majoria sobre l’alberg de la Baronia

LdA i PS denuncien l’opacitat de la majoria sobre l’alberg de la Baronia


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Els consellers de les dues minories al Comú d’Encamp, Liberals-Independents (LdA+I) i Partit Socialdemòcrata-Independents (PS+I), han sol·licitat al cònsol major, Jordi Torres Arauz, còpia de l’expedient de concessió i posterior rescissió de l’alberg de la Baronia, documentació que fins ara la majoria s’ha negat a facilitar, tal com van denunciar tots dos grups dijous passat. La petició es va fer formalment ahir posant en relleu el dret d’informació que tenen com a representants escollits pel poble i lamentant l’opacitat de la majoria d’Units pel Progrés-Demòcrates per Andorra (UP+DA) en l’afer. 
En l’escrit entregat ahir de forma conjunta, els consellers de les dues minories a Encamp recorden que al juliol es va aprovar “la resolució de mutu acord entre la nostra corporació i l’UTE formada per les societats Bomosa SAU, Bio Bio Hotels i Restaurants SLU i Escola d’Esports d’Aventura Roc Roi SL, concessionària de la gestió explotació de la casa de colònies alberg de la Baronia i del camp d’activitats Cortals Aventura”. Aquesta decisió, remarquen, es va prendre amb els vots en contra de tots dos grups i després d’un “intens debat” que va estar “motivat per la manca d’acreditació formal suficient i l’absència de justificants de la despesa suposadament suportada per la concessionària que motivaven, a més, el retorn de la totalitat de l’aval dipositat”. Des de la majoria, posen en relleu, “es va descartar la petició (...) en què requerien que es posposés l’acord qüestionat i se sotmetés a valoracions tècniques i legals més detallades en espera de poder comptar amb el detall dels justificants de despesa mencionats”.  En aquella sessió, continua l’escrit, “davant la negativa, ambdós grups van sol·licitar formalment (...) poder obtenir còpia de tota la documentació relacionada amb aquesta concessió i la seva rescissió”, petició que “ha quedat desatesa, tot i tornar-la a formalitzar en la sessió de consell de comú del 5 d’octubre”. Allà es remarca que Torres va dir que “únicament” donaria lloc “a la consulta de la documentació que es demana”, però es va negar a lliurar-ne cap còpia argumentant que és “documentació sensible” i que així s’havia compromès amb la concessionària. 
Finalment, els quatre representants d’LdA+I i de PS+I recorden el dret d’informació que tenen en virtut del seu càrrec i, per això, sol·liciten “que es lliuri una còpia a cada conseller de tota la documentació relacionada amb l’atorgament de la concessió de la gestió i explotació de la casa de colònies alberg de la Baronia i del camp d’activitats Cortals Aventura del Comú d’Encamp, així com de la seva rescissió”.
Pere Marsenyach (PS+I) lamenta que “no hem tingut una altra solució que entrar la carta escrita” i va criticar que “el cònsol s’ha tancat en banda, no ens ha volgut obrir les portes i només ens deixa veure la informació” però no pas tenir una còpia del dossier. Per la seva banda, Maribel Lafoz (LdA+I) va denunciar que durant els últims mesos “des del Comú només ens han respost amb el silenci” i va afegir que “el senyor cònsol major al·lega que és informació sensible i que s’havia compromès que no es difongués”. 

LdA
PS
denuncien
opacitat
Alberg de la Baronia
majoria

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte