Diari digital d'Andorra Bondia
LdA insisteix en l’estudi d’impacte abans de donar el ‘sí’ a Europa
LdA insisteix en l’estudi d’impacte abans de donar el ‘sí’ a Europa

LdA insisteix en l’estudi d’impacte abans de donar el ‘sí’ a Europa


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

“Europa sí, però volem saber quin és el cost que l’acord té per al país.” Així de contundent es va mostrar ahir el president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, en la reunió de poble que la formació va celebrar a Encamp, on, igual que a la de la Massana, van voler deixar clara la posició de Liberals d’Andorra respecte de l’acord d’associació. 
En aquest sentit, Gallardo, que va repassar els 14 punts de la formació sobre aquesta qüestió, va demanar novament a l’executiu la realització d’un estudi per avaluar l’impacte que tindrà per al país aquest acord d’associació, un impacte que, va recordar, també han demanat conèixer les principals organitzacions empresarials i la Cambra de Comerç.
Per la seva part, el parlamentari Ferran Costa va incidir en projectes d’àmbit nacional però amb una clara incidència a la parròquia, com seria el projecte per traslladar el ministeri de Cultura a l’hotel Rosaleda, un aspecte que des de la formació liberal es veu amb bons ulls a diferència de l’ús que es voldria donar a l’edifici de Radio Andorra, on no els satisfà la línia marcada per l’executiu.
En la reunió, que va aplegar una quarantena de persones, va participar-hi també el conseller general lauredià Josep Majoral, que va expressar els temors de la formació davant la reforma de la llei del sòl que vol impulsar l’executiu i l’acord amb els comuns per a la cessió de sòl per a projectes d’interès nacional, i va acusar el Govern de “voler assumir tot el protagonisme de l’urbanisme al país”.
Finalment, els consellers liberals a la corporació parroquial, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, van posar de manifest novament la necessitat de trobar un marc legal per a l’acord d’intencions del Comú d’Encamp amb Saetde i van evidenciar el “desgavell” en l’organització del personal de la corporació. En aquest sentit, Troguet va insistir en les queixes perquè des del grup de la majoria “no se’ns vol lliurar l’organigrama”. 
D’altra banda, els consellers comunals van lamentar que el marc pressupostari no inclogui cap gran inversió per als propers tres exercicis i que totes les despeses previstes siguin actuacions de manteniment. Així mateix, Troguet i Lafoz van criticar també l’elevada inversió que el Comú fa sota el paraigua de Cultura per a concerts com el de la revetlla de Sant Joan de demà o altres actes festius i que “no tenen un retorn important” per a la parròquia.

LdA
Jordi Gallardo
Ferran Costa
Josep Majoral
acord d'associació
reunió de poble
Encamp
Jordi Troguet
Maribel Lafoz

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte