Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió de LdA i la FAE.
Un moment de la reunió de LdA i la FAE.

LdA vol incrementar el suport econòmic als esportistes joves


Escrit per: 
Redacció/Foto: Liberals d'Andorra

El president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, acompanyat del conseller general Ferran Costa, es va reunir divendres amb tècnics de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) per conèixer la situació de l’esport blanc al país, les seves propostes per millorar la formació d’esquiadors i la situació dels esportistes d’alt rendiment, segons va informar ahir LdA.
La formació de nous esquiadors és la base per poder aconseguir esportistes d’alt nivell que representin el país en competicions internacionals. Precisament en aquest punt, Gallardo va subratllar que “des de la formació es creu en la necessitat de donar suport als esportistes més joves, per tal que no siguin els motius econòmics els que evitin, ja des de petits, que els infants no puguin accedir al desenvolupament esportiu”, i va recordar que “el grup liberal ha presentat una esmena al pressupost en aquest sentit”. Actualment, el cost per una família amb un fill o filla que estigui apuntat a clubs d’esquí i participi en competicions és d’uns 8.000 euros anuals, segons van indicar des de la FAE, un cost que no sempre totes les famílies poden assumir.
Relacionat amb l’aspecte econòmic, Gallardo va exposar la necessitat de facilitar les aportacions econòmiques del sector privat cap a l’esport. Una de les opcions passaria per “la possibilitat d’exempcions fiscals per les ajudes que les empreses privades facin a les federacions esportives” va explicar.
D’altra banda, un dels aspectes que preocupa els tècnics de la FAE és la situació dels esportistes d’alt nivell. En aquest sentit, van apuntar que “cal un reconeixement de l’estatus de l’esportista d’alt nivell” que els permeti disposar de facilitats a l’hora de cursar estudis universitaris i d’accedir al mercat de treball. 
Des de la Federació Andorrana d’Esquí van plantejar que un pas endavant podria ser establir convenis internacionals perquè els esportistes d’alt rendiment andorrans puguin entrar a les universitats de França i Espanya amb les mateixes facilitats que ho fan els esportistes d’aquests dos països. També voldrien que aquests futurs convenis incloguessin l’accés als centres d’alt rendiment esportiu i centres especialitzats en recuperació de lesions.

incrementar
suport econòmic
joves
esportistes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte