Diari digital d'Andorra Bondia
Le Berre es va reunir ahir a la tarda a l’Ocell de Foc amb els seu simpatitzants.
Le Berre es va reunir ahir a la tarda a l’Ocell de Foc amb els seu simpatitzants.

Le Berre vol enfortir la identitat dels joves francesos a l’exterior


Escrit per: 
Laia Bautista Servat / Foto: Facundo Santana

Enfortir la identitat nacional dels joves francesos residents a l’exterior i posar a disposició més tràmits administratius als consolats i ambaixades franceses són dos dels objectius del programa de la coalició d’esquerres, Nouvelle Union Populaire Écologique et Social (Nupes), per a les eleccions legislatives de la cinquena circumscripció dels francesos residents a l’estranger. Així ho va explicar ahir a la tarda en una trobada informal que el candidat de Nupes en representació d’Europe Écologie les Verts, Renaud Le Berre, va mantenir a l’Ocell de Foc amb mitja dotzena de simpatitzants. Manuel Valls, el candidat de Renaissance, va reunir la setmana passada mig centenar.

“Hem de fer que els joves francesos no se sentin oblidats per l’Estat francès”. Un sentiment que també vol evitar que sentin els residents francesos a l’exterior en general. Recuperar la jornada d’identitat nacional quan es compleix la majoria d’edat és un dels projectes que pensa posar sobre la taula si guanya la candidatura. 

Un altre tema que vol treballar és que es puguin dur a terme més gestions administratives des de l’estranger perquè els francesos puguin fer els tràmits necessaris sense la necessitat de desplaçar-se fins a Foix o Tarascó.

Com a cap de files del partit ecològic, també pretén prioritzar l’emergència climàtica reunint-se amb qui sigui necessari i estan al servei del Govern d’Andorra. “El canvi climàtic destrueix part de l’economia, del medi i perjudica les persones que viuen del turisme”. Altres objectius que porten al programa són el suport logístic als empresaris per part de l’Estat francès i reduir la fiscalitat.

Valls i l’esquerra
D’altra banda, i en resposta a les declaracions de Valls sobre la suposada “triple ruptura” que suposaria per a França que guanyés la coalició d’esquerres, Le Berre va manifestar que el fet de criticar certs aspectes d’Europa no significa que estiguin en contra, al contrari, “el que volem és una Europa més integrada, desenvolupar una Europa federal”. Finalment, va cloure apuntant que “un govern d’esquerres és el que necessita el país per tornar l’esperança a la gent i Valls és més aviat un candidat que forma part del passat”.

Andorra
política
residents
frança
eleccions legislatives
cinquena circunscripció

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte