Diari digital d'Andorra Bondia
Le Pen aposta per contractar 6.000 duaners nous per aturar el contraban
Le Pen aposta per contractar 6.000 duaners nous per aturar el contraban

Le Pen aposta per contractar 6.000 duaners nous per aturar el contraban


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: C.B.

La líder i candidata del Front Nacional a les properes eleccions presidencials franceses, Marine Le Pen, considera que és urgent salvaguardar la remuneració dels estanquers d’aquest país a través de la lluita contra el contraban. Per això, i segons va informar ahir al BonDia, aposta per contractar 6.000 duaners suplementaris a banda de restablir les fronteres nacionals. Això, indica, permetrà aturar “l’explosió” del contraban de cigarrets i contenir la “caiguda brutal” dels ingressos dels estanquers. D’aquesta manera va respondre a les mobilitzacions impulsades pel sector i que van arrencar diumenge passat a Tarascó.
Le Pen també defensa deixar d’aplicar augments del preu del tabac, contràriament al que ha fet darrerament l’executiu. Amb tot, considera el tabaquisme una qüestió de salut pública i per això aposta per desenvolupar “massivament” accions de prevenció, especialment adreçades a les persones més joves. 
La líder de la ultradreta francesa també incideix en la inseguretat, un dels temes recurrents utilitzats per la formació xenòfoba. Així, assegura que s’han comès nombrosos actes de violència contra els estanquers. Per garantir aquesta “seguretat dels comerços”, Le Pen planteja un rearmament de les forces de l’ordre a través d’un increment dels efectius, la modernització del material i la presumpció de la legítima defensa, un fet que considera que permetrà assolir aquest objectiu, al mateix temps que recorda que els seus adversaris no proposen cap mesura en aquesta matèria.
Per altra banda, el Front Nacional destaca que el seu projecte aposta per les petites i mitjanes empreses, i això beneficiarà els estanquers francesos. En concret, en matèria fiscal proposa estendre a tot aquest tipus de negocis la taxa reduïda de l’impost sobre societats al 15% per als primers 75.000 euros de beneficis i crear una taxa intermèdia per als beneficis superiors al 24%. També anuncia la creació de la finestreta única, que agruparà tots els tràmits administratius.
La candidata ultradretana, a més, planteja fusionar els dispositius d’alleugeriment de costos per centrar-los en la petita i mitjana empresa i també en els treballadors autònoms. Així mateix, vol suprimir el règim social dels autònoms (RSI) per proposar a aquests treballadors la possibilitat de triar entre l’afiliació al règim general o conservar l’especificitat del seu règim oferint-los l’autodeclaració trimestral dels ingressos. A l’últim, promet una amnistia en els endarreriments de les cotitzacions.

Le Pen
Front Nacional
contraban
duaners
estanquers

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte