Diari digital d'Andorra Bondia
L'Eix Central s'ha quedat desert pels tancaments perimetrals dels països veïns.
L'Eix Central s'ha quedat desert pels tancaments perimetrals dels països veïns.

L'Eix Central vol que la STCL s'apliqui a tota la plantilla i la reducció del 100% del lloguer si el negoci està tancat


Escrit per: 
Redacció/Foto: Facundo Santana

La Junta Directiva de l’Associació Eix Central, que representa les empreses de comerç de l’avinguda Meritxell, Vivand i Fener Boulevard, demana que que la part de la prestació que paga l'empresa per les suspensions temporals de contracte i reduccions de jornada es tradueixi en un crèdit d’hores que la persona assalariada hagi de satisfer en el futur. Aquesta és una de les cinc aportacions que han fet arribar sobre l’avantprojecte de llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia SARS-CoV-2 que dilluns passat el Govern va trametre al Consell Econòmic i Social. 

Eix Central també demana que el percentatge de copagament de la prestació per part de l’empresa hauria de ser inferior en el cas de les reduccions de jornada, per incentivar que les empreses s’acullin a aquesta modalitat en lloc de la suspensió total de contracte i mantinguin així la vinculació entre les persones assalariades i l’organització en la qual treballen. 

Igualment manifesta que les suspensions de contracte s'haurien de fer extensives també a les persones assalariades contractades al llarg de l’últim any. En primer lloc, perquè el sector del comerç continua tenint una rotació de personal important i en molts casos aquesta contractació no s’ha traduït en un increment efectiu de les plantilles de les empreses. I, en segon lloc, perquè fins i tot en els casos en què aquest increment s’hagi produït, s’ha fet amb la voluntat de crear riquesa i llocs de treball.

Una altra de les aportacions que fan és que el percentatge de plantilla susceptible d’acollir-se a una suspensió de contracte sigui del 100% i no amb un topall màxim del 75%.

Quant a la reducció de les rendes de lloguer dels locals comercials, creuen que s’hauria d’indexar directament a la xifra de vendes, sense limitacions i sense topalls. Per tant, l’Associació Eix Central no comparteix que en cas de tancament obligatori de l’establiment la renda es redueixi només un 75%, sinó que s’hauria de reduir al 100%. Tampoc no comparteix el topall del 50% de reducció de la renda en cas de disminució de la facturació, que també hauria de poder arribar al 100% si fos el cas.

L'Eix Central demana que la part empresarial que paga pels ERTOs sigui inferior en el cas de la reducció de jornad

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte