Diari digital d'Andorra Bondia
El consell de Comú d’Andorra la Vella va aprovar adjudicar les obres de tres trams de Meritxell, ahir.
El consell de Comú d’Andorra la Vella va aprovar adjudicar les obres de tres trams de Meritxell, ahir.

L’embelliment de Meritxell s’encareix un 45% i costarà 11 milions d’euros


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Comú d'Andorra la Vella

Les obres d’embelliment de l’avinguda Meritxell seran un 45% més cares del previst inicialment. Això suposarà que tota la intervenció pugi a uns 11 milions d’euros. Ahir, el Comú d’Andorra la Vella ja va adjudicar els treballs de tres trams per un import de 8 milions d’euros. A més, va acordar convocar un nou concurs urgent per al lot que no es va poder adjudicar per les exigències del plec de bases (que està estimat que costi 1,6 milions d’euros) i es va aprovar un suplement de crèdit de 3,4 milions per fer front a aquest increment del preu de l’actuació. La majoria confia que la millora es pugui fer en els quatre mesos previstos i així els hi han confirmat les empreses constructores.
L’oposició considera que aquesta desviació respecte de l’estimació inicial, calculada per l’empresa responsable del projecte, hauria requerit aturar l’adjudicació. La consellera del PS Dolors Carmona va alertar que la intervenció s’ha encarit quasi la meitat i va avisar que això comportarà més endeutament. Va remarcar que tot això és fruit d’un plec de bases que obliga a fer les obres en un termini molt curt i creu que les empreses, sabent que no el podran complir, han inclòs les penalitzacions en l’oferta. Per tot plegat va retreure al Comú la manca de planificació i l’elevada despesa en aquesta avinguda en detriment d’altres zones. Des de CdI+LdA es comparteixen aquestes observacions. El conseller Víctor Pintos creu que el “nyap de plec de bases” i la posició “capritxosa” de la majoria han portat a un sobrecost respecte dels càlculs “mai viscut”. Jordi Minguillón també va acusar l’equip demòcrata de “llençar els diners” per la tossuderia de no voler fer marxa enrere. A més, va alertar que si hi ha imprevistos l’encariment pot ser finalment del 60%. Tot això, a costa de generar més endeutament, va dir, i va remarcar que qui ho acabarà pagant seran els ciutadans. Minguillón tampoc creu que es compleixin els terminis i va avisar que “ens trobarem el 4 d’agost amb el Cirque du Soleil i tota l’avinguda oberta de punta a punta”. 
La cònsol major va acceptar que el preu estimatiu estava mal calculat perquè les empreses tenen ara més feina i el termini ha condicionat. Tot i així, no preveu demanar responsabilitats a l’empresa redactora del projecte i va deixar clar que el cost és assumible pel Comú, i més tenint en compte els ingressos imprevistos pels expedients prescrits a la Batllia i les transferències. Marsol va concloure que l’embelliment no es pot demorar més i que cal fer-lo ràpid. 

 

L’alberg de la Comella s’ofereix en concessió al British College perquè hi faci un centre educatiu

British College Overseas ha estat la concessionària de les instal·lacions de l’alberg de la Comella, on preveu obrir a partir del setembre un centre d’ensenyament britànic per a alumnes de tres anys fins a la universitat. La inversió inicial serà d’1,8 milions tot i que de cara al 2021 preveu aixecar un nou edifici addicional i ampliar la coberta exterior. Per Marsol, el nou centre oferirà un plus per a Andorra i va destacar que és una oferta necessària si es vol apostar per la inversió estrangera i gent que canvia sovint de residència. L’oposició, però, hi està en total desacord. El PS remarca que s’ha perdut un equipament públic per una activitat elitista que funciona bé a nivell de màrqueting, però no respon a les necessitats de la parròquia, que s’està convertint en “Andorra la Vella SLU”. CdI+LdA també va retreure la privatització d’un edifici pagat pel ciutadà i que donarà un 1,3% de rendiment i va acusar DA de ser la dreta més rància.

embelliment
Meritxell
encareix
45%
11 milions
costarà
avinguda meritxell
Comentaris: 1

Comentaris

Tremendament exagerat....

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic