Diari digital d'Andorra Bondia
L’embelliment de Vivand s’espera que estigui el 2018 i costi 2,5 milions
L’embelliment de Vivand s’espera que estigui el 2018 i costi 2,5 milions

L’embelliment de Vivand s’espera que estigui el 2018 i costi 2,5 milions


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

La segona fase de la transformació de l’avinguda Carlemany en carrer per a vianants es preveu que sigui una realitat aquest any. Així ho espera la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, tot i que es mostra cautelosa a l’hora de parlar de terminis i costos del projecte d’embelliment. En aquest sentit va apuntar que ara per ara no es té la certesa de la data en què estaran enllestides les obres. “Potser el 2018 ho acabem. Serem molt exigents amb els calendaris”, va dir Marín.
La mandatària escaldenca va recordar que el concurs de millora de l’eix comercial es va fer de forma conjunta amb Andorra la Vella. Ara, el Comú d’Escaldes-Engordany ha creat una comissió en què participa l’oposició i s’està treballant per fer una exposició pública del projecte. A principis de febrer es voldria treure l’edicte per adjudicar les obres i començar el treballs després de Setmana Santa. Aquests s’allargarien fins al 30 de juny i tornarien a començar a mitjans de setembre fins al 31 d’octubre. 
El projecte no preveu fer cap modificació en les voravies actuals, tal com sempre s’ha mantingut des del Comú. El gran canvi serà, doncs, la instal·lació d’un nou paviment al carril central pel qual hi circulaven els vehicles abans de convertir l’avinguda en zona per a vianants. Aquest nou paviment serà de granit, com el de les voravies però més petit. La zona central de l’eix i les laterals quedaran al mateix nivell i, a més, als carrers adjacents també s’instal·laran llambordes. Marín va explicar que, per sota d’aquest paviment, cal fer-hi passar tota la instal·lació del wifi i altres connexions, com ara la relacionada amb la il·luminació per als esdeveniments que s’hi organitzin. A part, es faran algunes inversions en mobiliari urbà. Es canviaran els bancs, “perquè són de ciment i són molt freds”, pels models que es van poder veure durant la Fira d’Andorra la Vella. Així, aquest serà un element que es trobarà tant a Meritxell com a Carlemany i n’hi haurà de diferents formes. En el cas de les papereres, s’utilitzarà un nou sistema que incorpora uns dipòsits soterrats que permeten que mai es vegin plenes. Així mateix, el vianant trobarà en diversos punts del carrer pantalles tàctils per a informació. La cònsol major va indicar que els fanals no es reemplaçaran perquè encara són nous. El que sí que va avançar és que de cara al 2019 es podrien canviar els llums a leds, que tenen una despesa menor. 
El projecte preveu mesures de seguretat contra atacs terroristes. Marín va explicar que aquests elements “es podran moure per permetre l’accés als veïns i cossos de seguretat” i per això, en principi, s’ha optat per pilones retràctils. S’hauran d’instal·lar a les principals entrades (Ciutat de Sabadell, l’entrada pel carrer de la Unió, l’avinguda de les Escoles, el carrer del Picó). 
Al pressupost del 2018 del Comú d’Escaldes-Engordant hi ha reservats 2,5 milions d’euros per a l’embelliment de Vivand. Amb aquest import, la cònsol estima que es podrà cobrir la pavimentació i el nou mobiliari urbà que s’hi instal·larà. “Després ja veurem si cal afegir alguna cosa amb els adjacents”, va declarar. 
Marín va destacar el bon resultat de la prova pilot del carrer per a vianants. Així va remarcar que Vivand s’ha convertit un eix comercial important i en un punt de trobada, un fet que es veu “els diumenges de temporada baixa en què abans no hi havia ningú i ara ha canviat”. “A la gent li agrada i ara anem a la segona fase”, va concloure. 

embelliment
vivand
2018
2
5 milions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte