Diari digital d'Andorra Bondia

L’encaix a la UE, un dels temes abordats amb Liechtenstein


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

 El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va rebre els prínceps hereus de Liechtenstein, Alois i Sophie, i durant la trobada van tractar de les relacions bilaterals entre els dos estats i d’altres qüestions d’interès, com ara la relació amb la Unió Europea.

Així, un dels temes de què es va parlar en la reunió és la pertinença de Liech­tenstein a l’Espai Econòmic Europeu i de la necessitat d’Andorra de participar en el mercat interior europeu. En aquest sentit, totes dues parts van coincidir a assenyalar que tant Andorra com Liechtenstein comparteixen reptes i circumstàncies comuns, i van indicar la conveniència que els petits estats actuïn de manera conjunta i coordinada per millorar la seva posició en el context europeu.
Després de la trobada amb el cap de Govern, els prínceps hereus de Liechtenstein es van reunir amb el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, per continuar tractant qüestions de caràcter bilateral i, de fet, les dues parts van coincidir a assenyalar que les relacions entre els dos estats són molt bones.
Els prínceps hereus van anar a la nova seu del Consell General, fent així la primera visita oficial a l’edifici. Finalment, també es van entrevistar amb el copríncep bisbe, Joan-Enric Vives, al palau episcopal.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte