Diari digital d'Andorra Bondia
La roda de premsa d'avui de l'equip de Govern.
La roda de premsa d'avui de l'equip de Govern.

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu fa públic el seu rebuig a la sentència condemnatòria de l’1 d’Octubre


Escrit per: 
Redacció / Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, i el Vicealcalde urgellenc, Francesc Viaplana, juntament amb una representació de regidors i regidores de l’equip de govern municipal han manifestat aquest matí en roda de premsa el seu “rotund rebuig” a la sentència condemnatòria, feta pública avui pel Tribunal Suprem, als representants institucionals i de la societat civil que van ser jutjades per fer possible el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. 

En paraules del propi alcalde urgellenc: “Des de l'Equip de Govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell  no compartim i rebutgem les condemnes als nostres representants institucionals i a membres de la societat civil que, també en nom nostre, van defensar els drets de la ciutadania de Catalunya a decidir democràticament el seu futur”. 
Conseqüentment, Jordi Fàbrega ha remarcat que “volem fer palès  aquest rebuig d'una manera institucional, a més de les iniciatives que sorgeixin des de la societat civil”. És per això que l’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha decidit suspendre tota l'activitat institucional del nostre consistori fins a la celebració d’un Ple Extraordinari per demà dimarts 15 d’octubre, a les set del vespre, per a aprovar una moció de resposta a la sentencia i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació. 
 

Aturada davant de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell 
També arrel de la sentència condemnatòria de l’1 d’Octubre, aquest migdia ha tingut lloc una aturada de 10 minuts a la porta de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell com a mostra de rebuig a la sentència, encapçalada per bona part de l’equip de govern municipals, així com del president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Miquel Sala, les alcaldesses de Ribera d’Urgellet i d’Alàs i Cerc, Josefina Lladós i Ma Carmen Ribó, respectivament, i l’alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera. 
Avui dilluns, a les vuit del vespre, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell també se sumarà a la concentració que tindrà lloc a la plaça dels Oms de la capital alturgellenca. Jordi Fàbrega ha reblat que “hem convidat a la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i llibertats”. 
L’alcalde urgellenc també ha avançat que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell participarà el pròxim dia 26 d'octubre en un acte amb tots els alcaldes i alcaldesses de Catalunya “per mostrar la unitat i el suport del món local a les persones injustament condemnades”. 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte