Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana Carles Naudi, en una sessió del Consell General.
El conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana Carles Naudi, en una sessió del Consell General.

Les adjudicacions superiors a 7.500 euros s’hauran de publicar al BOPA


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Totes les adjudicacions que faci l’executiu i les entitats parapúbliques i de dret públic, així com totes aquelles participades per l’Administració general superiors a 7.500 euros, s’hauran de fer públiques a través del Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). Així serà després que la comissió de Finances i Pressupost hagi acceptat l’esmena als comptes del 2019 en aquest sentit presentada pel conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana Carles Naudi d’Areny-Plandolit.
Així mateix, l’esmena aprovada, a través de la qual Naudi volia incloure les adjudicacions que fan les societats públiques Andorra Telecom i Andorra Turisme, preveu també que s’hagin de publicar aquelles sumes de contractes amb un mateix adjudicatari que superin anualment els 7.500 euros.
En el transcurs dels treballs en comissió del projecte de llei del pressupost per a aquest exercici, es va aprovar també l’esmena que proposava una subvenció per a l’Sky Race Comapedrosa, única prova de la Copa del Món de les diferents disciplines que acull el país que mai havia rebut cap dotació ni per part de l’executiu ni d’Andorra Turisme. Amb l’acceptació de l’esmena, la prova massanenca puntuable per a la Copa del Món rebrà 25.000 euros.
Des d’UL-ILM es va celebrar també, després de les transaccions acordades amb els diferents grups parlamentaris, l’aprovació de les esmenes per ampliar la partida destinada a polítiques d’igualtat i la prevista per al Pla oncològic nacional, així com l’increment en 20.000 euros de la dotació destinada a formació del professorat de l’Escola Andorrana.
Finalment, i amb el suport dels parlamentaris de DA i del conseller general de SDP, va tirar endavant la proposta de crear una partida per desenvolupar un estudi per analitzar la viabilitat econòmica d’un circuit d’entrenament de motociclisme, amb la idea que el projecte acabi generant un pol d’atracció per a empreses relacionades. Malgrat l’acceptació de l’esmena, Unió Laurediana-Independents de la Massana tem que, igual com el 2018, l’estudi quedi en un calaix i no s’acabi portant a terme.
En canvi, la majoria demòcrata va rebutjar totes les esmenes d’UL-ILM encaminades a dotar de més pressupost tot allò referent a la Unió Europea com per exemple la que pretenia dotar de més recursos l’ambaixada prop de la UE, Benelux i Països Baixos per “fer front de forma solvent a tot el procés negociador que s’està duent a terme”.
La majoria taronja va rebutjar també l’esmena que pretenia suprimir la taxa que l’executiu vol crear per a totes aquelles persones que facin la presentació de comptes de forma presencial a la vegada que volia elevar a 200.000 euros la xifra de negoci per sota de la qual els empresaris quedessin exempts de presentar els comptes.
Entre les esmenes rebutjades hi ha també les que plantejaven un increment de les partides destinades a la policia i als bombers per tal de contractar nous efectius, una proposta que els parlamentaris demòcrates no van acceptar argumentant que els “efectius són suficients”.
Així mateix, i igual que durant tota la legislatura, tampoc es va acceptar la proposta per donar un ús a Casa Parramon, immoble ubicat al centre de la Massana i que és propietat del Govern. En aquesta ocasió l’esmena d’UL-ILM pretenia crear una partida per tal que l’immoble es pogués destinar a habitatges per a “aquelles persones que ho necessitin”. Tampoc va prosperar l’esmena per ampliar la voravia a la zona del cementiri de Sant Julià de Lòria, ni la que volia convertir l’aparcament del Consell General d’ús públic per a comerciants i residents del barri antic.

adjudicacions
superiors
7.500 euros
BOPA
publicar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte