Diari digital d'Andorra Bondia
Les autoritats ofereixen protecció als musulmans per possibles atacs
Les autoritats ofereixen protecció als musulmans per possibles atacs

Les autoritats ofereixen protecció als musulmans per possibles atacs


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Després de l’atemptat terrorista a Catalunya, les autoritats andorranes han ofert protecció als residents musulmans davant de possibles atacs o actes islamòfobs. De moment, però, cap dels seus integrats ha informat haver patit cap insult ni cap altra situació d’aquest tipus. Tal com va destacar el president de l’Associació de residents marroquins a Andorra, Salih Salhi, al Principat no hi ha problemes de convivència i se sap separar terrorisme de religió. “El terrorisme no té ni religió ni raça”, va dir. A banda, les autoritats del país han demanat col·laboració a la comunitat musulmana davant de qualsevol cas de radicalització. Ara per ara, no s’ha detectat cap persona amb aquest perfil.

Salhi va remarcar l’enèrgica condemna de l’atemptat per part de la comunitat musulmana. “Ho condemnem fort” perquè aquests fets “no ens representen”, tenint en compte que l’islam és una religió de pau i respecte. Per això va constatar que “la primera víctima [dels atemptats] és l’islam” i els musulmans. Per mostrar el seu rebuig, divendres van fer una oració especial i van penjar un cartell a l’exterior del Centre Cultural Islàmic de solidaritat amb les víctimes, i dissabte van ser a l’acte a la plaça Lídia Armengol.

El president de l’Associació de residents marroquins explica que “cap mesquita ni cap religió demana això” i va recordar que els autors dels atemptats d’aquest tipus que hi ha hagut als països de l’entorn són nascuts a Europa, on han anat a l’escola, i que la majoria són lladres o drogoaddictes i sense cap mena de coneixement de la religió islàmica. Salhi també va voler recordar que la majoria de víctimes de l’anomenat terrorisme gihadista són musulmans. Per això va demanar un món en pau i convivència, on cadascú pugui “practicar la seva religió sense fer barbaritats” i va destacar que si algú mata en nom de l’islam és que no té coneixement del que és. 

Per altra banda, l’Ambaixada espanyola va informar que avui i demà, de 9 a 12 hores, hi haurà a disposició un llibre de condolències pels atemptats de Barcelona i Cambrils.

 

terrorisme
atemptat
Barcelona
musulmans
islam

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte