Diari digital d'Andorra Bondia

Les botigues i les oficines hauran de tancar tres hores i mitja el 29 de juliol


Escrit per: 
Redacció

El Govern va aprovar ahir una sèrie de mesures de seguretat de cara a la visita del copríncep Nicolas Sarkozy, que vindrà al Principat el 29 de juliol. D’una banda, els comerços en general, les botigues, les indústries i les oficines que no ofereixin serveis turístics o públics hauran de tancar entre les 11.00 i les 14.30.

D’altra banda, el cos de policia controlarà de forma específica els clients dels establiments turístics la nit del 29 de juliol. Finalment, el trànsit quedarà restringit en diversos carrers del centre de la capital, entre la baixada del Molí i Prat de la Creu. 
El decret aprovat ahir pel consell de ministres estableix algunes excepcions en l’obligació del tancament dels locals, que inclouran els serveis públics i turístics, els hotels, les caves, els bars, els restaurants i les estacions de servei i similars. No obstant, el text fixa que l’activitat de les caves i els bars s’haurà de limitar a la venda de begudes per al consum immediat i que les estacions de servei únicament podran expedir carburants i productes propis, amb l’obligació que “els comerços radicats a l’interior estiguin tancats durant l’horari de tancament”. Finalment, durant aquesta franja horària també estarà tancada l’administració general.

Obligacions per als hotelers
Un segon decret obliga els responsables dels allotjaments turístics del Principat a comunicar a la policia les dades de tots els clients que es registrin per estar-se a l’establiment els dies 28 i 29 de juliol, i també a especificar la data d’entrada i de sortida de cadascun.
Per fer el tràmit, el Govern ha establert tres procediments possibles. Els locals adherits al protocol entre el ministeri de Justícia i Interior i els hotels o establiments anàlegs poden enviar les dades a l’adreça electrònica hotels@policia.ad; la resta poden fer-ho per correu electrònic, un cop feta una petició d’enviament de dades, o bé a través de l’elaboració d’unes fitxes manuals que es distribuiran als establiments.

Restriccions de trànsit
Finalment, el Govern ha previst restriccions de trànsit i d’estacionament de vehicles. La circulació quedarà prohibida de les 11.15 a les 11.45 i de les 14.20 a les 14.40 a la baixada del Molí, l’avinguda Príncep Benlloch, el carrer de la Vall i el carrer Doctor Nequi. Des de les 12.20 fins a les 12.40  les restriccions afectaran l’antic Carrer Major, i s’allargaran fins a les 13.10 a l’avinguda Doctor Vilanova i en un tram del carrer Prat de la Creu. Finalment, des de les 12.55 fins a les 13.15 estaran tancats a la circulació l’avinguda Príncep Benlloc i el carrer de les Canals.
La prohibició d’estacionar els vehicles s’estendrà des del 28 de juliol a les 22.00  fins al 29 de juliol a les 15.00, i afectarà un tram de la baixada del Molí, l’avinguda Príncep Benlloch, el carrer de la Vall, l’antic Carrer Major, el carrer de les Canals fins a l’ambaixada francesa, i un tram del carrer Doctor Vilanova i del carrer Prat de la Creu.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte