Diari digital d'Andorra Bondia
La Sala Magna de la Seu de la Justícia acollirà els electors que escullin el sistema de vot judicial.
La Sala Magna de la Seu de la Justícia acollirà els electors que escullin el sistema de vot judicial.

Les caixes per transportar el vot judicial, de plàstic gruixut, estaran precintades


Escrit per: 
Albert Belis / Foto: A. B.

El dispositiu del vot judicial ja està en marxa. En general, serà el mateix que en anteriors eleccions, però hi haurà dues novetats. Aprofitant la disponibilitat de la Sala Magna per la finalització del judici de BPA, es farà servir aquest espai, que permetrà l’accés per la porta del darrere de la Seu de la Justícia, donant més fluïdesa al procediment i evitant el xoc amb l’administració de justícia, i es canviaran les caixes que havien generat controvèrsia per transportar els vots des de la Batllia fins als comuns el dia dels comicis. Aquestes caixes no seran de cartró, sinó de plàstic gruixut amb dues entrades, que estaran precintades. “Hem considerat que així donem més garanties, tot i que crec que ja hi eren, perquè no hi ha hagut cap prova que determinés que s’hagués produït cap anomalia”, ha afirmat el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Josep Maria Rossell.

El votant haurà de dur la fotocòpia del passaport o també la podrà fer allà. Només entrar, es trobarà el sobre de la seva parròquia, on hi haurà totes les paperetes. En una cabina, podrà triar el vot en la intimitat. A partir d’aquí, serà cridat per fer el tràmit final en una de les taules habilitades. Al final del dia, el batlle de guàrdia signarà les diligències dels vots emesos, que es guardaran en una sala del darrere fins al dia de les eleccions. En concret, en una caixa forta, la contrasenya de la qual només té una persona: l’oficial de presidència de la Batllia. El dia 17, els vots es posaran a les caixes precintades i el batlle, escortat per la policia, els portarà als set comuns.

A partir del dilluns vinent dia 4 i fins al dia 16 es podrà exercir el vot per dipòsit judicial a la Batllia, els dies feiners entre les 9 i les 19 hores, i els dissabtes entre les 9 i les 13 hores. El dia 8 estarà tancat.

vot judicial
Batllia
Rossell
justícia
eleccions
sufragi

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte