Diari digital d'Andorra Bondia

Les conclusions de l’observatori del canvi climàtic de la CTP, a l’octubre


Escrit per: 
Redacció

La Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) presentarà les primeres conclusions de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic a l’octubre, a la localitat francesa de Luchon. Així ho ha explicat el president de torn de la CTP i també president del  Consell Regional del Migdia-Pirineus, Martin Malvy, en la trobada que ha mantingut amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu.

I és que en la reunió els dos mandataris han fet un seguiment de les qüestions en les quals el Migdia-Pirineus i Andorra treballen plegats, com ara els projectes en el marc de la CTP. En aquest sentit, Malvy ha felicitat la participació d’Andorra en la creació de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic, atès que al Principat “hi ha molt bons científics, que han aportat molt”.
El president de la CTP ha assenyalat que l’Observatori “no és un equipament nou, no és una infraestructura de més”, sinó que és fruit de “la col·laboració dels científics del conjunt de la serralada pirinenca” per posar en comú els coneixements que han de permetre avaluar quines són les evolucions del clima a la regió.
En la trobada per presentar els resultats de l’Observatori s’avaluarà en quin punt està l’entrada d’Andorra a la CTP com a membre de ple dret, que segons Malvy pot arribar abans d’un any “si tot va bé”.
La reunió entre Bartumeu i Malvy també es va centrar en qüestions relacionades amb les comunicacions. El cap de Govern va reiterar al president del Consell Regional del Migdia-Pirineus el suport d’Andorra a l’impuls de l’eix viari E-9, de la mateixa manera que ho va fer dijous passat als alcaldes catalans i integrants de la plataforma catalano-francesa de visita a Andorra.
En aquest sentit, Bartumeu ha explicat que Andorra se suma a la demanda de prolongar l’autovia des de Tarascó fins a Ax-les-Thermes per facilitar l’arribada al túnel de Pimorent i al Principat.
En referència a les comunicacions per tren, el cap de Govern va manifestar la seva satisfacció per l’aposta del Consell Regional per mantenir la línia ferroviària entre Foix i l’Ospitalet, amb la seva renovació, convertint l’estació d’Andorra-Ospitalet en una porta d’entrada pel Principat.
A la reunió de treball també hi han estat presents, per part d’Andorra, el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, i el ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet. Acompanyant Martin Malvy, també va assistir a la trobada el vicepresident de la CTP, Marc Carballido.
Després de la reunió, Bartumeu i Malvy han visitat el Liceu Comte de Foix. Cal assenyalar que els consells regionals assumeixen a França la competència de l’ensenyament als instituts. Malvy va poder conèixer com es treballa en aquest centre i la política de suport del Govern per mantenir l’ensenyament francès al Principat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte