Diari digital d'Andorra Bondia
La subsíndica, Meritxell Palmitjavila, en la compareixença d’ahir.
La subsíndica, Meritxell Palmitjavila, en la compareixença d’ahir.

Les dietes per desplaçament dels consellers es mantenen en 100 €


Escrit per: 
M.S.

Després d’analitzar  “petits desajustaments” que s’han produït en alguns desplaçaments de consellers generals a l’exterior, la junta de presidents va acordar ahir mantenir en els 100 euros diaris les dietes per desplaçament dels parlamentaris tal com ja s’havia decidit el maig passat.
Així ho va explicar ahir la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, que va indicar que es manté “el topall de 100 euros dia” per a aquelles despeses que puguin tenir els consellers generals de les diferents delegacions internacionals que no estiguin cobertes ni pel Consell General ni pels programes d’activitats de les diferents institucions, com podrien ser alguns àpats o transport intern a les diferents ciutats.
Tot i el manteniment del límit, Palmitjavila va precisar que si algun parlamentari ha de fer front a alguna despesa suplementària se “sotmetria a Sindicatura si està plenament justificada”.
D’altra banda, la junta de presidents va acordar també una previsió del calendari per als pròxims tres mesos. Així, el 7 de novembre tindria lloc una sessió de control a l’executiu, mentre que el 28 es reserva per a una sessió ordinària. El desembre la sessió de control es preveu per al dia 5, l’ordinària el 12, i a més a més el dia 20 tindrà lloc la sessió tradicional de Sant Tomàs. Ja de cara al gener, el dia 16, es preveu una sessió de control i es reserven els dies 9 i 23 per a possibles sessions ordinàries.
Així mateix, Palmitjavila va informar que la junta va donar el vistiplau també a la celebració del Fòrum Parlamentari iberoamericà a la tardor del 2020, coincident amb l’organització de la Cimera Iberoamericana. En la reunió s’havia d’acordar també el nomenament dels membres de la junta electoral, aspecte que no es va tancar. En aquesta línia, la subsíndica va explicar que s’havia fixat de termini fins aquest mateix divendres per tancar aquesta qüestió.

dietes
desplaçament
consellers
mantenen
100 €

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte