Diari digital d'Andorra Bondia
Baró i López en la roda de premsa a la seu del Partit Socialdemòcrata, ahir a la tarda.
Baró i López en la roda de premsa a la seu del Partit Socialdemòcrata, ahir a la tarda.

“Les eleccions, com més aviat millor, poc podem esperar d’aquest Govern”


Escrit per: 
Laia Bautista Servat / Foto: L.B.S.

“Com més aviat siguin les eleccions millor, perquè d’aquest Govern poc podem esperar, després del que s’ha vist al llarg d’aquests tres anys”, ha respós el president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, després de desgranar al llarg de la roda de premsa d’ahir sobre el cost de la vida a Andorra la “mala gestió” que asseguren que ha dut a terme l’Executiu al llarg del seu mandat. A banda d’això, ha reconegut que “el Govern ha injectat molts diners a l’economia”, tot i la “manca de projecte i de decisions”, perquè “ajudin a millorar” la situació  “crítica” de les famílies de classe baixa i mitjana del país.

En aquest sentit, López ha recalcat que “per moltes explicacions que es vulguin donar, la situació social amb la problemàtica de l’habitatge, els salaris, les pensions i les dificultats del poder adquisitiu de les famílies és molt pitjor ara que quan va començar aquesta legislatura. Molt pitjor”. L’aplicació de la taxa dels carburants, l’increment del 25% de la factura de la llum i l’augment de les tarifes dels centres sociosanitaris són algunes de les accions que el Govern ha dut a terme i que, segons el PS, posen en dificultats les capes més vulnerables de la societat. López ha lamentat també la negativa de l’Executiu a l’hora de dur a terme polítiques per pal·liar l’increment del cost de la vida, i ha assegurat que tot plegat és conseqüència de “molts anys de no prendre decisions” per millorar la vida de les classes mitjanes.

Al seu torn, el secretari de l’organització del PS, Pere Baró, ha afegit que aquestes actuacions demostren que des del Govern “no entenen el que vol dir la política de l’Estat del benestar” i ha lamentat que l’única solució que sembla que apliquen des de l’Executiu per pal·liar els problemes que pateixen la classe baixa i mitjana sigui “repartint almoina”, és a dir, “donant ajudes perquè la gent pugui no viure, sinó sobreviure” al país.

D’altra banda, López ha assenyalat que “sembla que no només el PS és el que comença a veure aquests problemes que afecten la ciutadania” sinó que ja s’hi han sumat patronals com la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), que fa uns dies advertia que “els salaris són insuficients”, i l’Associació de Consumidors i Usuaris (ACU), que constata els problemes que pateixen les famílies per tirar endavant per culpa de l’encariment de la vida. D’altra banda, també s’hi han afegit els sindicats, que a través de l’Agrupació de Sindicats (USd’A) han convocat una manifestació l’1 de maig contra “l’encariment desmesurat de la vida al Principat, l’alt preu de l’habitatge de lloguer i del de compra purament especulatiu que, unit a la precarietat dels salaris i pensions, asfixien cada dia més a classe treballadora i sumeix les famílies a una precarietat social i laboral”.

El PS s'ha adherit a la manifestació per “donar suport a la ciutadania” i perquè consideren que els motius que els sindicats exposen per la manifestació “són la realitat que avui dia es viu al país”.

Andorra
política
PS
manifestació
eleccions

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Tan debó si es fa un canvi polític aportin veritables solucions i que no siguin uns oportunistes que acabaran ceixant-se portar per la cobdicia i continuïn omplint el país amb rics, llums i casinos que quede molt bonic però encareix tot una barbaritat

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte