Diari digital d'Andorra Bondia
Un home vota durant les eleccions del 2015.
Un home vota durant les eleccions del 2015.

Les eleccions d'Andorra la Vella mobilitzen uns 60 treballadors del comú


Escrit per: 
Agències

El comú d'Andorra la Vella tornarà a tenir el Centre de congressos com a col·legi electoral per les eleccions comunals del diumenge 15 de desembre. S'habilitaran dues meses de votació a la sala la Consòrcia, que estaran custodiades durant tot el dia pels membres de l'actual corporació que no es presenten a la reelecció. El dispositiu electoral mobilitza una seixantena de treballadors del comú, per dur a terme tasques de logística i suport al procés de votació i posterior escrutini, on tindran un paper actiu també els sis consellers del comú que no concorren a aquests comicis en cap llista. A més, durant tota la jornada hi haurà 24 interventors designats per les tres candidatures.

En total, 8.242 persones estan cridades a votar a Andorra la Vella, un 9,3% més en relació als 7.538 de les comunals d'ara fa quatre anys. Per tal de facilitar l'exercici de vot en les hores de màxima afluència, el comú ha habilitat dues fileres, corresponents a cadascuna de les meses, de la A a la L i de la M a la Z. A més, es posarà a disposició dels votants fins a 10 cabines electorals, 5 per mesa, 2 de les quals estaran adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, des del comú es facilitarà l'assistència a aquelles persones que ho requereixin.

Cada mesa electoral disposarà de 4 urnes, per haver-n'hi un total de 8. Els vots dipositats a la Batllia seran els primers a introduir-se a les urnes abans de l'obertura del col·legi a les 9 del matí. L'escrutini començarà a les 19 hores, un cop tanqui el col·legi electoral. Per facilitar la mobilitat dels ciutadans que es desplacin a votar en vehicle, el comú oferirà una hora gratuïta d'estacionament a l'aparcament Centre Ciutat entre les 8.30 i les 19.30 hores.

eleccions
andorra la vella
treballadors
Comú

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte