Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Xavier Espot, en el moment de signar l’acord amb França per a la millora dels accessos.
El cap de Govern, Xavier Espot, en el moment de signar l’acord amb França per a la millora dels accessos.

Les empreses del país podran optar a millorar l’accés des de França


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

Les empreses andorranes podran optar als concursos d’obres per a la millora dels accessos des de França. Així ho recull l’acord que van signar el 20 d’abril el Govern d’Andorra i el de la República Francesa per millorar la resiliència als efectes climàtics i la viabilitat de les carreteres nacionals franceses 116, 20, 320 i 22, entre els Pirineus Orientals i la frontera francoandorrana. Segons s'ha informat en un comunicat, aquest conveni és la confirmació de l’anunci fet a Tarascon-sur-Ariège el 5 febrer d’enguany pel cap de Govern, Xavier Espot, i el primer ministre gal, Jean Castex, per reforçar la cooperació entre els dos estats per aquests eixos, i s’inspira en el conveni de cooperació ja existent relatiu a l’RN-20.

L’acord remarca la voluntat comuna de continuar millorant la connexió entre els dos països, tenint en compte la importància del desenvolupament econòmic i turístic dels Pirineus Orientals i d’Andorra, així com també els intercanvis transfronterers. L’eix format per les carreteres nacionals 116, 20, 320 i 22 constitueix la principal via de circulació entre el Principat d’Andorra i el litoral mediterrani francès. Situat en gran part en zona de muntanya, és un itinerari particularment sensible als riscos naturals, sobretot els despreniments de blocs rocosos i d’esllavissades, i als fenòmens climàtics.

El conveni pretén garantir la seguretat d’aquestes vies de circulació entre Andorra i França, i limitar el tancament durant el període hivernal. En les zones de més risc, preveu particularment la instal·lació de dispositius de prevenció d’esllavissades i de despreniments rocosos, de paraallaus, i de treballs d’estabilització de la carretera nacional 22 propera a Andorra. Aquests treballs es finançaran de manera conjunta per un import de 18 milions d’euros, dels quals 12 milions seran aportats per França i 6 per Andorra durant un període de 4 anys. Els treballs s’emmarquen en la millora de la carretera nacional 116 als Pirineus Orientals, mitjançant un protocol signat el 15 d’abril entre l’Estat, el Consell Regional d’Occitània i el Consell del Departament dels Pirineus Orientals, i que té un cost total estimat de 108,4 milions d’euros.

La signatura d’aquest conveni és una mostra més de les excel·lents relacions bilaterals existents entre Andorra i França i en particular amb la regió d’Occitània.

empreses
país
podran
optar
millorar
accés
frança

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte