Diari digital d'Andorra Bondia

Les escultures de Canal i les pintures de Parera omplen la galeria Ara Art


Escrit per: 
Marta Fernández


La nova galeria Ara Art d’Escaldes-Engordany va inaugurar ahir la que s’ha convertit en la segona exposició des que la sala va obrir. Així, en aquesta ocasió la galeria apropa l’obra de dos grans artistes.

 Es tracta  d’una banda de l’obra pictòrica de Marta Parera i de l’altra de les escultures de Joan Canal, dos noms que ja havien exposat conjuntament, però mai fins ara a Andorra.
Les obres de Canal són prou conegudes al país, ja que és el pare de moltes escultures que hi ha en jardins i rotondes del Principat. Pel que fa l’obra de Marta Parera, es tracta d’una pintura abstracta que, segons Faust Campamà, un dels propietaris de la galeria, “de ben segur no deixarà indiferent a ningú, perquè és senzillament espectacular”.
Parera defineix aquesta obra com el resultat d’un procés en el qual interpreta la realitat fins que arriba a una síntesi d’aquesta mateixa realitat.
Les peces escultòriques de Canal que es poden veure estan dominades, com ja és habitual en aquest artista, per la pedra i el ferro i es tracta d’obres de petit format que es presenten a la galeria sobre pedestals. El diàleg entre la pedra, el granit i el ferro té en aquestes obres una visió diferent, ja que de vegades sembla que el ferro abraci la pedra i en d’altres que l’oprimeixi.
Pel que fa a les teles de Parera, són una mostra de les seves reflexions personals sobre diferents temes i estan dominades pels colors foscos. Es tracta no solament d’olis sinó també de gravats.

APOSTA PER L’ECLECTICISME
El mes de novembre passat la galeria Ara Art va obrir les seves portes. Impulsada per dos artistes consolidats com són Faust Campamà i Àngel Calvente, la sala es va inaugurar amb una exposició que aglutinava les obres d’un bon nombre d’artistes, tant del país com de fora, que hi van aportar alguna peça i van convertir així la galeria en un aparador multidisciplinari.
La idea de Calvente i Campamà és la de presentar en les diferents mostres que es dugui a terme des d’ara i en el futur el màxim de varietat possible, tant d’obres com de disciplines. Així, la línia eclèctica serà la filosofia que seguirà la galeria, un eclecticisme que es reflectirà  tant en les obres com en els noms d’artistes i en què tindran cabuda la pintura, l’art, l’escultura, el gravat, la ceràmica, la fotografia, la litografia i les joies d’autor, entre d’altres. De fet, la galeria també està oberta a tot tipus d’activitats culturals, com ara presentacions de llibres i de videoarts.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte