Diari digital d'Andorra Bondia
Una farmàcia.
Una farmàcia.

Les farmàcies podran recollir els medicaments caducats i no usats


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

Amb l’objectiu de facilitar a la ciutadania la possibilitat de desfer-se correctament dels medicaments i evitar que es barregin amb la brossa de les escombraries i produeixin contaminació, el Govern va aprovar ahir el Reglament referent a la recollida de medicaments caducats o que no s’utilitzen, que a partir d’ara es podran lliurar també a les farmàcies.
Així ho va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va recordar que cada any es recullen al voltant de set tones de medicaments i que precisament un dels objectius del Pla Nacional de Residus 2017-2020 era incrementar-ne la quantitat que es tracten de manera segura. Amb l’opció de recollida a les farmàcies, fins ara només era possible als centres de salut o a les deixalleries comunals, Cinca va remarcar que “s’amplien molt els punts de recollida”.
La participació de les farmàcies en la iniciativa és voluntària, i aquelles que ho vulguin se’ls facilitarà un contenidor. Posteriorment, els medicaments es portaran al Centre de Transferència de la Comella, des d’on s’exportaran a Catalunya perquè “siguin eliminats de manera controlada”, segons va precisar el ministre.
D’altra banda, Cinca va informar que l’executiu també va donar llum verd a una modificació del Reglament de gestors de residus per tal de reduir el consum de paper necessari en els tràmits simplificats de renovacions, ampliacions i modificacions de les autoritzacions de gestors de residus.
Amb la normativa vigent era necessari presentar dues còpies de la sol·licitud i de la documentació per tal que el sol·licitant se n’emportés una de segellada com a conformitat del tràmit. Amb la modificació efectuada per a aquest tipus de tràmits, i si la documentació no s’aporta en format electrònic, únicament caldrà presentar un únic exemplar sense relligar perquè la documentació sigui escanejada i es retorni a l’administrat.

farmàcies
podran
recollir
medicaments
caducats
no usats

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte