Diari digital d'Andorra Bondia

Les formacions difereixen a l’hora d’interpretar l’enquesta


Escrit per: 
Redacció


Les formacions polítiques van coincidir ahir a celebrar que des del Centre de Recerca Sociològica (CRES) es faci enquestes d’opinió política, com la feta pública dimarts, ja que ho consideren un fet de “normalitat política”, si bé van discrepar a l’hora d’interpretar-ne i valorar-ne els resultats.

Així, el president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, que surt en l’enquesta com el polític menys valorat, va incidir en el fet que prop d’un 60% dels enquestats no es manifesten i va assegurar que això constata que “la política a Andorra està clarament en una situació de fracàs”.
Per la seva part, el president suplent del grup parlamentari reformista, Ladislau Baró, que va incidir en la necessitat de regular aquest àmbit per establir unes garanties de “transparència” i també “evitar l’ús polític” d’aquesta eina, va destacar que cal tenir en compte els resultats i les opinions que l’estudi posa en relleu, però que “no s’ha de magnificar”.
Quant a la responsabilització del bloqueig institucional, Baró entén que la ciutadania reparteix la responsabilitat entre els diferents grups en proporcions “bastant similars”. Així, interpreta el missatge llançat per la població com un “toc d’alerta”, a l’oposició per no cedir més en les negociacions per arribar a un acord polític, però també a la majoria i al Govern perquè no han estat capaços de trobar una majoria parlamentària suficient, ja que la ciutadania prefereix que s’esgoti la legislatura.
El president del grup socialdemòcrata, Francesc Rodríguez,  que va expressar la seva preocupació pel fet que “hi hagi tanta gent que no vulgui o no sàpiga respondre”, va destacar que malgrat el seu sigui el partit polític que surt “més ben parat de l’enquesta” la lectura que en fa és que “el ciutadà està preocupat i vol que li donem solucions entre tots, i haurem de treballar perquè sigui així”.
Des de l’executiu, el ministre d’Economia i Finances, Pere López, va incidir en el fet que una majoria dels enquestats mostrés la confiança en el Govern socialdemòcrata en afirmar que l’executiu té la capacitat de resoldre els problemes del país.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte