Diari digital d'Andorra Bondia
El punt de recollida de mostres per fer les proves de detecció de la Covid-19.
El punt de recollida de mostres per fer les proves de detecció de la Covid-19.

Les inscripcions per al test d'anticossos, a partir de demà


Escrit per: 
M.S. / Foto: Facundo Santana

Els ciutadans podran inscriure's ja aquest divendres per tal de sotmetre's al text d'anticossos que es vol portar a terme a tota la població, segons ha anunciat aquest migdia el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha detallat que fins ara ja s'han inscrit 312 voluntaris per col·laborar en la realització de les proves.

Precisament, Martínez Benazet, ha destacat que seran aquests voluntaris els primers a qui se'ls farà el test abans d'estendre la iniciativa a la resta de població. El titular de Salut, que ha admès que hi pot haver qui no vulgui fer la prova i ha cridat novament a la "responsabilitat" de la ciutadania, ha explicat que els tests es poden fer en infants a partir dels dos anys.

Per demanar cita caldrà omplir el formulari que estarà disponible a la plataforma digital https://coronavirus.govern.ad/, a la vegada que des del ministeri s'està treballant també amb els comuns per per tal que contactin amb els ciutadans que no facin servir la plataforma i es pugui coordinar la seva cita prèvia. A més, el ministre de Salut ha recomanat que es demanin les cites per "unitats de convivència" per tal que tots els que conviuen en un mateix domicili es puguin fer la prova el mateix dia en algun dels punts que s'habilitaran, StopLabs, a tal efecte.

Precisament, respecte a aquest punt, Martínez Benazet ha destacat que s'està acabant de perfilar un dispositiu especial per als treballadors transfronterers per tal de facilitar-los la realització de la prova, un dispositiu que es podria ubicar a Sant Julià de Lòria, per "aprofitar el trajecte que fan quan van a treballar".

Així mateix, el ministre, que ha insistit en que encara s'està acabant d'ultimar tota l'operativa, ha detallat però la composició del comitè que està coordinant tot aquest projecte i que està format per quatre persones d'Actua, Marc Pons, Vanessa Royo, David Vilanova i Joel López, per la secretària d'Estat d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Teresa Milà, per dues persones del SAAS, Cristina Royo i el director general de la parapública, Josep Maria Piqué, pel director de Protecció Civil, Cristian Pons, i del de la Creu Roja, Jordi Fernàndez, i, en representació del ministeri, la cap d'àrea de Promoció, Prevenció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal, la metgesa en salut pública Mireia Garcia i per la sotsdirectora assistencial del SAAS, ara al ministeri, Carme Curcó.

D'altra banda, i interpel·lat sobre l'efectivitat d'aquests tests, Martínez Benazet ha recordat que són d’"alta sensibilitat per a la detecció d’anticossos, no per a la detecció de la malaltia", i ha assegurat que "amb la detecció d’anticossos la fiabilitat i especificitat és superior al 95%”.

inscripcions
test
d'anticossos
demà
partir

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Vull ser voluntària. Gràcies
E bom que toda a gente faça o teste nem que não tenha nada mas pelo menos olha pela sua saúde e também pela dos outros eu faço e também me quedoencasa

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte